[Žinios trumpai] „Putino balsas“: kitas Maskvos invazijos tikslas – Jungtinė Karalystė, reikia užimti Stounhendžą  ()

Rusijos valstybinės televizijos veikėjas Vladimiras Solovjovas pasiūlė Rusijai kitą kartą įsiveržti į Jungtinę Karalystę, ir norėtų, kad Maskva užimtų Stounhendžą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su Vladimiru Putinu artimus ryšius palaikantis Solovjovas, vadinamas „Putino balsu“, savo laidoje  „Vakaras su Vladimiru Solovjovu“ „Rossija-1“ kanale sakė, kad kitas Rusijos invazijos taikinys gali būti JK.

Ukrainos politikos analitiko Vasilio Vakarovo paklaustas, kiek toli Rusija būtų pasirengusi nueiti prieš sustodama, Solovjovas atsakė: „Kur mes sustosime? Na, kaip aš šiandien sakiau, galbūt ties Stounhendžu".

Stounhendžas, istorinis Anglijos paminklas, esantis Solsberio lygumoje Viltšyre, šiuo metu naudojamas karalienės Elžbietos II 70-mečiui paminėti.

Liz Truss, Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorė, nuo pat invazijos nesutaria su Rusijos žiniasklaida, nes atsisakė eiti į kompromisą su Putinu Rusijos invazijos į Ukrainą tema.

Gegužės pradžioje Vokietijoje vykusiame susitikime Truss G7 ir NATO lyderiams sakė, kad „Putinas žemina save pasaulinėje arenoje. Turime užtikrinti, kad jis susidurs su pralaimėjimu Ukrainoje".

 

Tai ne pirmas kartas, kai Rusijos valstybinė televizija grasina Britanijai ar Europai apskritai. Balandžio mėnesį Putino propagandistas Solovjovas pagrasino JK branduolinio sunaikinimo galimybe su naujausia Rusijos balistine raketa „Sarmat“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(16)
(-12)

Komentarai ()