[Žinios trumpai] Ukrainos pajėgos nukovė aukščiausios klasės Rusijos snaiperį – Kremlius išvadino „didvyriu ir labai simpatišku žmogumi“ (Foto, Video)  ()

Pasak Rusijos provyriausybinių šaltinių, Ukrainos ginkluotosios pajėgos nukovė aukščiausios klasės Rusijos snaiperį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinia apie Ukrainoje dislokuotos Rusijos GRU/GU 22-osios Specnazo brigados snaiperio Aleksandro Kislinskio žūtį gegužės 24 d. buvo pranešta keliuose Rusijos kanaluose „Telegram“ ir „VK“, Rusijos socialinės žiniasklaidos platformoje, panašioje į „Facebook“.

Prorusiškuose pasakojimuose vyresnysis snaiperis Ukrainoje buvo apibūdinamas kaip „didvyris“ ir „karys, nusipelnęs amžinos atminties“. VK pasklido Kislinskio laidotuvių vaizdas, leidžiantis manyti, kad jo kūnas buvo parvežtas į Rusiją palaidoti.

 

Specialiesiems Rusijos padaliniams (SPR) priskirta VK paskyra patvirtino, kad Kislinskis buvo palaidotas „savo mažoje tėvynėje“. Pasak pasakojimo, snaiperis žuvo per mūšį Donecke.

„Jis mirė ne tik kovodamas su nacizmu, jis mirė gindamas Rusijos žmones ir Rusijos žemę“, – sakoma pranešime.

VK paskyroje buvo teigiama, kad snaiperis per karą Ukrainoje tapo „labai efektyviu koviniu vienetu“, „priešui padariusiu didelę žalą“. Ji pridūrė, kad nors Kislinskis buvo „griežtas priešininkas“ Ukrainos priešui, jis buvo „labai malonus ir simpatiškas žmogus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(2)
(59)

Komentarai ()