Europoje neregėti pokyčiai: bus kuriami nauji aljansai, Prancūzija ir Vokietija netenka galios, itin sparčiai kyla Lenkija  (12)

Europa keičiasi dėl karo Ukrainoje: Prancūzija ir Vokietija praranda savo pozicijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba mano, kad nuomonė, jog Vokietija ir Prancūzija vaidina lemiamą vaidmenį Europos reikaluose, per pastaruosius tris mėnesius buvo išstumta iš Europos viešosios nuomonės. Kartu su ES svarbų vaidmenį atliks nedideli aljansai.

Kuleba tai pasakė interviu metu, praneša Censor.NET, remdamasis „LigaBusinessInform“.

Jis sakė, kad Ukraina yra suinteresuota toliau kurti nedidelius aljansus ir šiuo metu dirba su Didžiąja Britanija ir Lenkija, kad sukurtų trišalį formatą, kuris buvo pradėtas prieš pat karą. „Dabar jis pradėjo eiti link saugumo“, – sakė Kuleba.

Ministro teigimu, maži aljansai ir Europos Sąjunga neprieštarauja vienas kitam, nes maži aljansai sprendžia konkrečias užduotis.

„Europa dabar labai keičiasi. Per tris mėnesius iš viešosios nuomonės pradėta stumti mintis, kad Prancūzija ir Vokietija vaidina lemiamą vaidmenį Europos reikaluose. Žmonės matė, kad Lenkija gali būti lyderė, kad Didžioji Britanija gali būti lyderė, žmonės matė, kad Jungtinės Valstijos vis dar pirmauja Europoje“, – sakė A. Kuleba.

 

Jis mano, kad galutinę Europos konfigūraciją dėl Rusijos ir Ukrainos karo nuspėti labai sunku.

„Tačiau bendras kontūras matosi. Žinoma, bus ES, bet bus ir mažų kompaktiškų aljansų, kurie spręs konkrečias užduotis, o apskritai Europa taps įvairesnė žaidėjų atžvilgiu“, – prognozavo užsienio reikalų ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(4)
(71)

Komentarai (12)