Raketą išbandę Lietuvos mokslininkai teigia galintys kurti kovines raketas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

O vardas? 2009-08-29 11:15
Tai kad nusisneki. Visi tie didieji protai emigruoja i tokias salis kaip Anglija, Vokietija, USA. I Vokietija isvaziuoja maziausi skaiciai del to, nes kalba mazai kas ten moka. Nebent gauna kvietima i tokias institucijas kur angliskai gali susikalbeti. I Anglija vaziuoja visu issilavinimu zmones, net ir tie patys valytojai gauna daugiau negu koks zmogus dirbantis Lietuvoje pagal specelybe ir turintis aukstaji. Lietuvoje protingi zmones nelieka, nes tiesiog neturi ka ten veikti. Pasiziurek, net straipsnyje rasoma, kad mokslo institiucijos laukia is valstybes finansavimo, kad galetu bent truputi technologijas patobulint.
Neodan 2009-08-29 17:08
Lietuviai yra vieni geriausiu lazeriniu technologiju specialistai, taciau uzuot isnaudoje tai, mes i tai nekreipeme demesio. Taigi jie pagrinde uzsiima spec uzsakymu atlikimu uzsienio kompanijoms. Taipat musu fizikai yra vieni geriausiu pasaulyje. Dabar panasu, kad ir dar vienoje vietoje musu protai pasireiske. Bet ar valstybe i tai rimtai sureaguos tai klausimas. Juk geriau pasiziureti kur kokius ES pinigus nusukti, kur kokia vyla pasistatyti...
O vardas? 2009-08-29 20:14
Valstybeje sedi visokie soumenai kurie apie moksla neraukia nei trupucio, jiems maziausiai rupi tos technologijos ir musu mokslininkai. Del to visi musu protai emigruoja is Lietuvos i tokias salis kaip Anglija ar USA.
Nero 2009-08-30 07:19
jau šaudmenų prigaminom
Tir4elis 2009-08-31 09:31
Jeigu tą reikalą svarstys ne kaimo turizmo "specai" kaip buvo su grafeno projektų tai gal kas ir gausis. Nes kol kas kur galima apsieit be politikų lindimo viskas klestį, o kur prilenda "seimo šou" gaunasi.. Nekas gaunasi vienu žodžiu.. O šiaip tikrai puiku, kad pirmas bandymas neprisvilo. Padarė artimo nuotolio, padarys ir tolimo. Tuo labiau jei jie dar patobulinę kokius nedidelius palydovus įstengtų pakelt, va tada jau konkretus bizniukas. Kitą vertus.. Lazeriu specus telemetrijai turim. Raketų kūrėjus turim. Nedraugišką kaimyną greta irgi. O kokio velnio nepabandžius savo raketinio skydo padaryt jei JAV Lenkijoje ir Čekijoje nebestatys? Gi ten raketos net be užtaiso lekia. Svarbu pastebėt ir sugebėt kaip nors "stuktelt".
O vardas? 2009-08-31 15:10
Bliamba, gi pilna specialistu Lietuvoje yra. Pradetu Lietuva investuot i ginklu ir visokiu technologiju pramone, tai BVP kiltu. Kad ir ta pati raketu skyda galetu musiskiai sukurti, tai vien del to kaip iskiltu Lietuvos vardas, kad ne is kokios USA pirko, o patys sukure. Raketas Lietuva galetu gaminti, pardavineti. Nu bet aisku, ka cia pridarysim su tokia valdzia. Reikia laukti kol visi dabartiniai sedintys tokiose istaigose kaip seimas ismirtu, nes i pensija neis. Ir tada ateis nauja jaunu smegenu karta Lietuva valdyt.
Freeman 2009-08-31 16:36
tokiai valstybei kaip Lietuva, sava karine pramone slidus reikalas (ekonomika, politika...daug ivairiu aspektu riboja) is dalies esu kritiskas del tokiu dalyku....bet siaip neblogai butu turet kazka savo...pliusai akivaizdus. sava amunicijos gamykla neisdege, ji veikia, bet buvo paskaiciuota kad is uzsienio sovinius 3 kart pigiau pirkt nei savus gamint. nereikai cia kalbet apie priesraketinius skydus gamintus pacios Lietuvos....grazu, bet bukim realistai...kolkas tai utopija. gerai raketas gamint mokam, cia lengviausias darbas, bat va raketos smegenys, kovine galvute...va kur svarbiausia, visa elektronika...kolkas apie tai tylima, zinoma tokius dalykelius visalaik galima nusipirkt is uzsienio, izraelis, prancuzija..prasau, vis pigiau nei visa raketini kompleksa pirkt...o tik elektronika. jeigu pamirsus raketas ir kosmosa, juk turime puikius konstruktorius kurie kuria UAV, o lietuvai ju labai reiketu. skraidanciu modeliu lietuviai tikrai sukure ir pats maciau per tv, velgi pritaikius ar nusipirkus elektronika butu puikus lietuviskas UAV...estai jau turi tokius savus dalykelius. aviacijos tradicijos tikrai gilios ira yra Lietuvoje. kurti galime daug ka....bet va ar nores musu politikai tuos projektus remti ir numatyti ju reikalinguma...cia jau sunku spresti zinant musu valdzios trumparegiskuma
alkopops 2009-09-03 10:10
Jei JAV ir kitos valstybes skire lesas energetinems ginklams tokiems kaip lazerei raketoms naikinti, tai kodel mes kurem raketas kurios nebus panaudotos? Gal geriau tada vystyt lazeriu pramone vietoj raketu? Gal geriau ziuret i tolimesne ateity kad galetume bent kokioje nors srityje pirmaut? Koks tikslas kurt raketa kuri atstovauja akmens amziu? O jei truksta ideju tegul ijunge fantazija arba youtube paziuri ko zmones prigalvoja kitose salyse. Be to kol isvystys raketu pramone lietuvei kitose salyse bus sugalvota koke nors geresne alternatyva. Lesu svaistymas o ir lietuvos neapgins tos raketos realios gresmes atveju.
Arns 2009-09-03 10:43
pasiziurejai filmuka ir jau tapai ekspertu? Jeigu Lazeriniai ginklai jau taip toli pazengia, tai JAV is karto nutrauktu savo planus statyti ar kurti priesraketinius skydus su raketoms kurios turetu pataikyti "kulka i kulka" pricipu. Kadangi nenutraukia, akivaizdu kad net patys netiki jog per kelerius metus tie lazeriukai apgintu pavojaus atveju
adolfas 2009-09-03 11:22
Kol krašto apsaugos strategai pirks metalo griuvenas iš užsienio,saviems projektams pinigų neliks.Be finansavimo gynybinė ginkluotė nebus sukurta.O galėtume,nes tai kur kas pigiau nei įsigyti brangų taikinį.Tegul didžiosios valstybės gamina taikinius,o mes gaminkime priemones jiems sunaikinti.Aišku,"galijotams tai neparanku,nes jų ginkluotė taptų niekine.Valstybės su partizanine karine doktrina, nugalėti neįmanoma,nes ji tampa nuodinga gyvate.
Nightbringer 2009-09-03 17:53
Oi. Labai juokingai kalbi. Pasidomėk, kaip elementariai Rusija kovojo prieš Lietuvos partizanus. Tas karas buvo be ateities. O kurti savo technologijas nėra taip paprasta, kaip sužaisti kokia šachmatų partija.
adolfas 2009-09-03 19:05
Jeigu partizanai būtų turėję snaiperinius ginklus su optiniais taikikliais ir naktinio matymo įrangą,rusai būtų pralaimėję.
Nightbringer 2009-09-03 19:17
Ar tu čia rimtai kalbi?
O vardas? 2009-09-03 20:06
Nu siaip butu pralaimeja, bet kad tokie dalykai dar nebuvo israsti.
blizzard 2009-09-03 20:34
tai vat kodėl amerikičiai dėl priešraketinio skydo apsigalvojo.. lietuviai juk gali kurti kovines raketas..
adolfas 2009-09-03 21:11
Va,dabar yra metas pasitaisyti.Turime eiti priekyje su lazerine ir kita priešraketine gikluote.Dislokuoti miškuose ant mobilių platformų.Kažkodėl drambliai bijo musės cėcė.Kodėl nepasinaudojus šia analogija.
Nightbringer 2009-09-04 19:39
Siūlau iškart eiti prie kosminių tirinėjimu ir pirmiems privatizuoti marsa. Įsitvirtine ten tapsime nebe musė, o drambliu. Kai nusigabensime pagrindinius prietaisius galėsime išsikasti naudingas iškasenas ir sukurti ištisas gamyklas, kurios aprūpintu visko ko reikia kolonijai. Bei pradėti statyti marso ginybos sistema, kad tokios blogietės, kaip Jav ar Rusija neateitu atimti mūsų nuosavybes...
adolfas 2009-09-04 21:28
O kam būti drambliu,jeigu jis bijo musės?
Nightbringer 2009-09-05 14:39
O tu apskritai tiki tuo, ką kalbi?
kionig 2009-09-05 16:05
Gal geriau panaudojam adolfo galingasias spiralines bangas vietoj lazeriu