Pentagonas baigia kurti paralyžiuojančias granatas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HiTech 2009-11-03 15:13
Susirupino del keliamos gresmes sveikatai??? Ne nu pz..ec. Jie amzinai cypia klykia kad zmones yra zudomi, o kai pasiulo alternatyva, jie vel nepatenkinti. Tai lai apginkluoja karius geru manieru vadoveliais, tada prieis prie prieso ir mandagiai paprasys kad nusiginkluotu... As asmeniskai pasisakau uz kulku naudojima.
Arns 2009-11-03 17:11
Gal greičiau mini nukritima nuo pastato dėl paralyžiaus, tarkim susiprogdinimo jei laikė granatą ir t.t. Kare visko būna ir viskas neretai tolreuojama, bet po karo jau paskui bus sunku pateisinti tokius dalykus. Galų gale neaišku kaip veiks tas prietaisas, tiksliau jo veikimo plotas, bet kur jis bus galimas naudoti.
mykolas 2009-11-03 17:58
tai čia matyt naudos prieš civilius. Talibams JAV negaili fugasinių bombų. O jei taip kulkom kovinėm pašaudytų į kokius protestuotojus, žmonės gali ir supykti
puidokas 2009-11-03 18:37
"Tačiau nemirtino poveikio ginklų ekspertai jau reiškia susirūpinimą dėl galimo tokių elektrošoko granatų poveikio žmonių sveikatai. " Idomu kaip jie tada paaiskina koviniu kulku ar dar blogiau granatu poveiki? Cia biski galai nesusieina.
Gadwey 2009-11-03 19:40
Manot, civilius reikia nuginkluoti? Čia labiau anti-talibinis ginklas. Aš, aišku, esu už nemirtino poveikio ginklus, nors esant būtinybei, jau geriau nušaut.
lightfire 2009-11-03 19:54
Jei neklystu, kažką panašaus jau naudojo Izraelio kariai. O šiaip - puikus ginklas pastatų valymui. Kol kas tam skirti tik flashbangai - jie neparalyžiuoja, tik apakina ir suklaidina kelioms sekundėms, o trims minutėms - čia jau galima sužvejoti belaisvius. Iššovus keletą granatų į pastatą priešininkas nebesipriešina, negali pakelti ginklo, negali susisprogdinti arba susprogdinti įkaitų - o puolantieji kariai nepatiria nuostolių. Beveik kaip žvejyba elektra. Kraštutiniu atveju - prieš protestuotojus, bet tam yra veiksmingesnių priemonių, pvz dujos, įv. šlykštūs kvapai ar garsai.
HiTech 2009-11-03 22:46
Bent suvoki ka kalbi?
mykolas 2009-11-03 23:32
Kuo puikiausiai. Gi jau matėm kas įvyko Graikijoj kai policija šaunamuoju ginklų nužudė paauglį. Riaušės ilgokai užtruko... Kai protestuojančių afganų minia pajudėjo link Lietuvos bazės Čagčarane, šaudyti į minią buvo uždrausta, nes žinojo gi kokias pasekmes visai misijai tai gali turėti. Gadwey'us abejoja ar civiliai gali būti ginkluoti, o tai kas nušovė A.Jarmalavičių? Gal savi?
lightfire 2009-11-04 00:19
Kalbama, kad tuo atveju minioje buvo provokatorių, ar šiaip drąsuolių (bandos instinktas), kurie nutarė pademonstruoti, kokie jie yra kieti su ginklais rankose. Kita versija - vis dar šaudyti nelabai mokančių afganų policininkų paleista kulka (iš AK)