Lietuvoje pastatė namą iš atliekų: atlaikys daugiau nei 200 metų – pamatai tokie, kad atlaikys bet kokį kapitalinį remontą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2022-11-12 20:58
Nėr tokios įmonės. "Abm Statyba" Maži atlyginimai - slepia mokesčius
bahuriux 2022-11-13 14:03
Jis pamiršo, kad polistirolas po tuo plokščiu pamatu nėra toks ilgaamžis. Žinoma tai nereiškia, kad aš nesirinkčiau tokio tipo pamatų ir namo konstrukcijų, man visai patiko, tai kaip jis viską įgivendino. Bet šiais laikais dar didesnis privalumas tinkamos orientacijos ir tipo stogas montuoti SE 10-20kW.
immortallt 2022-11-13 16:53
Plokštinių pamatų per dieną nepadarysi, tik užpilsi. Su brigada apie savaitę truksi vis tiek. Kai išlieji, bent 2-3 savaites minimum lauksi, kol pradžius. Silikatinė plyta ir ekologiškumas? Kuo išsiskiria, kad 200 metų tarnaus? Pigumas, kad iš likučių ir skirtingų medžiagų statė? Tai ilgaamžiškumui, jei taip ir blokeliai skirtingų gamintojų ir dar medžiagų, tikrai neprideda.
assa 2022-11-13 19:55
nesamonė statyti tokį ilgaamžį namą, jau mūsų tevų kartą statė kapitalinius nuosavus namus, kad trys kartos kartu gyventi galėtų- daug kam dabar reikia 90-ųjų tipo namų? Namas turi tarnauti vieniems, nu max dviem šeimininkams, po to turi būti lengvai išardomas ir maksimaliai perdirbamas - numirė senoliai, nugriovei ir naują statai, pagal tuometinius poreikius, technologijas ir t.t. - juk viskas keičiasi, tobulėja, o kam tas vyrioko pastatytas namas bus reikalingas po 100 metų (nekalbant apie 200)?
immortallt 2022-11-13 22:38
Pastačiau ne tik lengvai išardomą, bet ir perstatomą viduje, klasikinės architektūros fasadas. Namas šimtmečiais galės stovėti. Karkasinis, plokštuminis pamatas. Ir išrinkus tą patį medį galėsi panaudoti didžiąją dalimi naują namą statyti, kaip ir didžiąją dalį vatos. Tereikia tik fasadui susidėvėjus ar nukentėjus nuo aplinkos veiksnių patvarkyti. Sutrūkus betono čerpei ją pakeisti (po kokių 50 metų ar daugiau).
gytis13 2022-11-13 23:14
Namas turi ilgai stovėti todėl kad kiekvienai kartai nereiktų mokėti paskolos bankui
immortallt 2022-11-14 08:48
Šūds ta paskola, suku galvą tik todėl, kad davė per mažai.
HardAxe 2022-11-14 11:05
Pastatyk rokišky, tai niekam nereikės. Pastatyk didelę pilį žvėrynę, už kiekvieną kvadratinį metrą anūkai bučiuos
assa 2022-11-14 12:32
aš kaip isivaizduoju, tavo name, didžiausia problema, bus plokstuminiui pamatui - su laiku reikės pakeisti komunikacijas (nemanau kad šildymo vamzdukai 100 metų laikys, jie gi ten plečiasi -traukiasi, po kelių dešimtmečių pradės skilinėti), ir jei reikės lysti į pamatą, bus paprasčiau namą nugriauti, ir statyti naują. Aš labiau turėjau galvoje, kad per laiką keičiasi mados ir poreikiai/ galimybės. Pvz kai mano tėvai pasistatė namą, reikėjo atskiros virtuvės, valgomojo ir sveitainės (ir viskas po kokį 18-30 kv.m), šildėsi saliarka (nes praktiškai už dyką buvo), stovėjo radiatoriai, daug mažų langų . Tuo tarpu aš taikau visai kitus sprendimus (daugiau bendrų erdvių, šilumos siurblys, grindinis šildymas, vitrinos) - o tepraėjo 30+ metų. Tai po šimto metų gal namuose nebus tokio dalyko kaip virtuvė, nes koks robotas ėsti gamins, o vitrinos eis per visą stogą -tiesiog viskas keičiasi, ir atmetus paveldą, tokie namai neprasmingi.
immortallt 2022-11-14 13:09
Taip, didžiausia bėda vamzdžiai, ir būtent grindinis šildymas. Todėl pas mane vanduo su visais įmanomais priedais, kad nekalkėtų ir pan. sudėti. Skystis nekeičiamas. UV nėra. Aukštos temperatūros nėra. Tai mano gyvenimui atlaikys, gal dar vaikams atlaikytų. Ateityje keisti būtų galima pratempiant jų vietoje naujus, arba tiesiog po grindimis sudedant elektrinius kilimėlius. Blogiausiu atveju, grindinį šildymą pakeičiant konvektoriniu. Plėstis-trauktis daug neturėtų, kai temperatūra svyruos su vėsinimu nuo 17 laipsnių iki max 30 laipsnių. Karkasinis ant plokštuminio tuo ir fainai, kad nepatiko pertvara - meti lauk. Jei nori, net atramines galima pakilnoti nuėmus lubas. Kai namą statėme pirmo aukšto tris sienas "perkėlėme". Buvo tik konstrukcija dar, tai išlupo keliasdešimt vinių, biški nuo pamato nupjovė priklijuotos lentos ir keturiese pernešėme visą sieną. Visa operacija truko mažiau nei 2 valandas. Jei jau gyvenamame reikėtų, truktum ilgiau, nes jau ir grindis išlupti reikia, ir GKP nulupti, bet irgi padaroma santykinai lengvai. Architektūra keičiasi, klasika nesensta Gal ne visiems klasika bus priimtina ir pritariu, kad neatitiks komforto reikalavimus po 50 metų, ar energinio efektyvumo reikalavimus, bet būtent ir galvojome maksimaliai į priekį, kad lankstus būtų namas. P.S. norų ar planų, kad vaikai gyventų nėra