Darbai vyksta. Kiek jau atkurta Paryžiaus Dievo Motinos katedra. Ir ką pažadėjo Macronas (Video)  ()

Paryžiaus katedros rekonstrukcija tęsiasi: neseniai pradėtas montuoti naujas stogas. Tai simbolinis žingsnis link pastato atkūrimo pradine forma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš viso bus sumontuotos 25 trikampės konstrukcijos, kurios bus stogo pagrindas. Pastebėtina, kad siekiant išsaugoti autentiškumą, sijos buvo pjautos rankomis, naudojant kaltinius, panašius į viduramžių kirvius, rašo „The Guardian“.

96 m aukščio smailė taip pat bus atkurta taip, kaip ją 1859 metais sukūrė architektas Eugene'as Viollet-le-Ducas.

2019 m. balandžio mėn. gaisro, kuris beveik sunaikino Dievo Motinos katedrą, priežastys vis dar nežinomos. Kaip teigė pareigūnai, iki visiško UNESCO paminklo sunaikinimo buvo likusios vos apie 30 minučių.

Ugniagesiams prireikė 15 valandų, kad sutramdytų liepsnas siaučiančias ant vakariniame fasade esančių bokštų medinio karkaso. Jei būtų nepavykę, varpai, kurių didžiausias sveria 13 tonų, nukristų ir sugriautų bokštus.

Stogo karkasą restauruojančios Normandijos „Atelier Perrault“ techninis direktorius Jeanas-Louisas Bidet anksčiau sakė, kad konstrukciniai elementai įmonės dirbtuvėse prieš kelias savaites buvo surinkti taip, tarsi jie būtų nuolatinėje vietoje ant Dievo Motinos katedros sienų.

 

„Mes juos sujungėme, kad įsitikintume, jog jie yra tokie, kokie turėtų būti“, – pridūrė Bide'as.

Remiantis Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pažadu, katedros restauravimo darbai bus visiškai baigti 2024 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()