[ŽT] Įspūdinga! Kaip 660 t rutulys saugo aukščiausią Taivano dangoraižį (Video)  ()

Aukščiausias Taivano dangoraižis gali pasigirti unikaliu mechanizmu, apsaugančiu jį nuo žemės drebėjimų ir stipraus vėjo.


Taipei 101
Taipei 101
© Needpix (atvira licencija) | https://www.needpix.com/photo/download/1468716/taipei101-xinyidistrict-taipei-101-from-mujrshan-free-pictures-free-photos-free-images-royalty-free-free-illustrations

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taivano aukščiausias dangoraižis „Taipei 101“ (509 m aukščio) nesunkiai atlaikė neseniai įvykusį 7,4 balo žemės drebėjimą. Tai iš dalies paaiškinama naujovišku dizainu, kurį sudaro milžiniška švytuoklė. Didelė geltona švytuoklė pastato centre padėjo sugerti smūgį.

Švytuoklė (tuned mass damper) yra suderintas masės slopintuvas, 660 metrinių tonų plieninė sfera, pakabinta daugiau nei 300 m virš žemės pastato centre. Žemės drebėjimo ar taifūno metu sfera siūbuoja sugerdama pastato judėjimo jėgas ir sumažina pastato siūbavimą iki 40 %.

[Vokietija] Prie dviračio pritvirtinamas 126l karutis - puikus daiktas mėgstantiems pramogauti lauke. Paskutiniai vienetai („DDLCOL“)
4334

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė ir plačios panaudojimo galimybės

Išsamiau

Švytuoklė kabo tarp 87 ir 92 aukštų ir yra pagaminta iš 41 plieno sluoksnio. Ji yra 5,5 m skersmens ir svyruoja 150 cm ribose. Iš viso ji sveria 660 tonas. Tai tikrai labai įspūdinga struktūra!

 

„Taipei 101“ kadaise buvo aukščiausias pastatas pasaulyje ir tebėra „vizitinė Taivano kortelė“. Pastato projektas atskleidžia novatorišką inžineriją siekiant apsaugoti konstrukcijas regionuose, kuriuose gali kilti žemės drebėjimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()