Devynios Zelenskio gyvybės. Ar CŽA padėjo jam išvengti žudikų?  ()

CŽA pasidalijo slapta žvalgybos informacija su Ukrainos pajėgomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo pat plataus masto invazijos į Rusijos Federaciją pradžios JAV CŽA pareigūnai, maždaug dešimtmetį palaikantys slaptą žvalgybos partnerystę su Ukraina, bent kartą padėjo užkirsti kelią sąmokslui prieš prezidentą Volodymyrą Zelenskį, kurį rusai bandė nužudyti, sekmadienį, vasario 25 d., rašė „The New York Times“.

Pasak aukšto Ukrainos pareigūno, CŽA pasidalijo slapta žvalgybos informacija su Ukrainos pajėgomis, padėjusia sužlugdyti ataką prieš V. Zelenskį.

Taip pat, anot NYT, aštuntą invazijos dieną – 2022 m. kovo 3 d. – Amerikos žvalgyba informavo Ukrainą apie tikslius Rusijos Federacijos artimiausių trijų savaičių planus. Remiantis šiais duomenimis, Rusijos kariuomenė norėjo apsupti Odesą, tačiau dėl audros rusų puolimas buvo atidėtas, o įsibrovėliai miesto taip ir neužėmė. O kovo 10 dieną rusai planavo atakuoti šešis Ukrainos miestus ir jau buvo įvedę koordinates į sparnuotąsias raketas smūgiams į juos.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas pavasario darbams! Tik 53€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
6175

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Kai Rusijos veržimasis į Kyjivą sustojo, CŽA rezidencijos vadovas apsidžiaugė ir savo kolegoms ukrainiečiams pasakė, kad jie „muša rusams į veidą“, NYT teigė vienas ukrainiečių pareigūnas.

CŽA pareigūnai buvo vieninteliai JAV vyriausybės atstovai, kurie liko Ukrainoje po 2022 metų vasario 24 dienos.

„Baltieji rūmai įgaliojo šnipų agentūras teikti žvalgybos paramą mirtinoms operacijoms prieš Rusijos pajėgas Ukrainos žemėje. CŽA pranešimuose dažnai būdavo šokiruojančių detalių“, – rašoma straipsnyje.

 

Pasak NYT, per pastaruosius aštuonerius metus palei Ukrainos sieną su Rusija, remiant CŽA, buvo įkurtas šnipų bazių tinklas, įskaitant 12 slaptų objektų.

2023 metų pradžioje laikraštis „Independent“ pranešė, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis išgyveno daugiau nei 12 pasikėsinimų nužudyti nuo plataus masto invazijos į Rusiją pradžios. Dalį jų užkirsti padėjo JAV Centrinė žvalgybos agentūra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: