„Turiu blogų prisiminimų.“ Orbánas pribloškė. Meilė Rusijai dingo?  (1)

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbánas yra žinomas Rusijos gerbėjas, ne kartą prieštaravęs griežtesnėms sankcijoms Rusijai. Praeityje jis negailėjo komplimentų Putinui ir nebijojo būti kenkėju Europos politikoje Ukrainos ir Rusijo atžvilgiu. Bet būna, kad žmonės keičiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Svarbus Vengrijos nacionalinio saugumo klausimas yra bendros sienos su Rusijos Federacija nebuvimas, Višegrado ketverto viršūnių susitikime sakė Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbánas. Reikalas tas, kad apie tai jam liko blogi prisiminimai.

Čekijos, Lenkijos, Slovakijos ir Vengrijos vadovai kalbėjo apie karą Ukrainoje. Tiesa, atmosfera buvo įtempta, nes ne visos šios šalys turi tą pačią nuomonę apie Rusiją. Orbánas nuo seno laikomas Putino draugu, o ir Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico yra giliai prorusiškas žmogus.

Orbánas pareiškė, kad nei Ukraina, nei Rusija negalės laimėti karo. Jo teigimu, konfliktą galima išspręsti tik prie derybų stalo. Ir derybos, pasak jo, turi prasidėti kuo greičiau, kad būtų išgelbėta daugiau gyvybių. Vengrijos lyderis tradiciškai atsisakė kalbėti apie karo nusikaltėlius (Putiną), sakydamas, kad būtų geriau su tuo susitvarkyti po karo. Ir patvirtino, kad nenori sienos su Rusija, nes jį kamuoja blogi prisiminimai.

 

Kokie prisiminimai? Orbánas yra per jaunas, kad prisimintų, kaip 1956 metais sovietai tankais traiškė vengrų revoliuciją. Ir sutraiškė. Ir Vengrija liko komunistine varginga šalimi, kurios vadovu tapęs Orbánas draugauja su Putinu, kuris dievina režimą ir žmones, kurie siuntė tankus į Budapeštą.

(38)
(2)
(36)

Komentarai (1)