Istorijos pamoka Trumpui. Ką skelbia Lenkijos ministras  ()

Labai svarbu, kad V. Putino invazijos į Ukrainą fone ES ir JAV aljansas dar labiau sustiprėtų, sakė ministras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos, Prancūzijos ir Vokietijos užsienio reikalų ministrų susitikime Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis pavadino V. Putiną „diktatoriumi, kuriam negalima leisti laimėti Ukrainoje“.

Be to, kalbėdamas Vašingtone ir asmeniškai Donaldui Trumpui, Lenkijos ministras priminė, kad NATO 5 straipsnis pirmą kartą buvo įgyvendintas po 2001 metų rugsėjo 11-osios įvykių, praneša RMF24.

Lenkijos ministras pabrėžė, jog šiandien labai svarbu, kad V. Putino invazijos į Ukrainą fone ES ir JAV aljansas dar labiau sustiprėtų.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas pavasario darbams! Tik 53€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
6166

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Tada R. Sikorskis kreipėsi į D. Trumpą, kuris mitinge Pietų Karolinoje vėl aiškiai pasakė, kad neketina ginti NATO šalių, jei V. Putinas jas pultų. Pagrindinė priežastis, anot D. Trumpo, yra tai, kad ne visos Aljanso šalys tinkamai rūpinasi savo gynyba ir neskiria gynybos pramonei sutartų 3% BVP.

Tačiau Lenkija išleidžia būtent tuos 3% BVP, vadinasi, reikalaus iš D. Trumpo, jo prezidentavimo atveju, apsaugos Varšuvai nuo V. Putino.

Radoslawas Sikorskis priminė D. Trumpui, kad NATO nėra sutartis su apsaugos įmone. Tačiau 5 straipsnis buvo praktiškai panaudotas iškart po ISIS atakos prieš JAV 2001 m. Kai Vašingtonas išsiuntė savo kariuomenę į Afganistaną, daugelis NATO šalių, įskaitant Lenkiją, prisijungė prie JAV.

 

Jei vadovausimės D. Trumpo logika, tai Varšuva yra pasirengusi reikalauti piniginės kompensacijos už 10 savo karių buvimo Afganistane metų. Lenkijos užsienio reikalų ministras taip pat sakė, kad jam būtų geriau prisiminti D.Trumpą, kuris dar prieš karą Ukrainoje pirmasis atsiuntė į Kyjivą prieštankines sistemas „Javelin“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(0)
(48)

Komentarai ()