Suinteresuotas dialogu su Rusija. Trumpas gali „pakišti“ rinkėjus  ()

Pasaulis vis rimčiau žiūri į galimą Donaldo Trumpo pergalę 2024-ųjų lapkritį vyksiančiuose rinkimuose. Tai gali turėti JAV labai rimtų pasekmių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Donaldas Trumpas yra visiškai nenuspėjamas politikas ir turi savo požiūrį į daugelį dalykų. Tačiau jis gali žiauriai pajuokauti. Viešosios analizės centro vadovas Valerijus Kločokas apie tai papasakojo daugiau, taip pat paaiškindamas, kaip D. Trumpas daro sau meškos paslaugą.

Apie buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino ryšius dabar dažniau rašoma Vakarų žiniasklaidoje. Tuo tarpu tyrimas dėl Rusijos kišimosi į rinkimų procesus, kai D. Trumpas buvo išrinktas į prezidentus, tęsiasi. Todėl prielaidos apie galimą ilgalaikį ir būsimą D. Trumpo ir V. Putino bendradarbiavimą turi pagrindo.

„D. Trumpas dabar gali vėl pasitelkti Rusijos paramą savo rinkimų kampanijai. Man tai daugiau nei akivaizdu. Jis domisi dialogu su Rusija“, – pabrėžė Valerijus Kločokas.

Tai, beje, rodo amerikiečių propagandisto, konservatoriaus respublikono Tuckerio Carlsono, atvykusio į Rusiją ir paskelbusio apie pokalbį su Vladimiru Putinu, veikla.

„D. Trumpas ir jo „įgula“ rodo, kad demokratijos jų darbotvarkėje iš viso nėra. Man gaila amerikiečių, kurie aklai remia D. Trumpą, nes jis kelia pavojų šimtmečių senumo JAV paveldui, kuriame skirtingi žmonės išmoko sugyventi, jie moka vertinti vienas kitą ir laisvę. Dabar D. Trumpas sugriaus šias vertybes. Tai akivaizdu“, – pažymėjo V. Kločokas.

 

Tuo tarpu pagalbos Ukrainai srityje, kaip ir sprendžiant migracijos krizę JAV, pažangos nėra.

Senate respublikonai sutinka priimti įstatymo projektą, sakydami, kad pagaliau rastas kompromisas. Tačiau JAV Kongreso Atstovų rūmuose pradėta kalbėti apie tai, kad naujasis įstatymo projektas yra dar blogesnis už senąjį, todėl balsavimas neįvyks.

„Yra D. Trumpui palankus sparnas, kuris pasisako už įstatymo projekto nepriėmimą. Visi buvo įsitikinę, kad J. Bidenas padarys visas D. Trumpo išsakytas nuolaidas, šis dokumentas bus priimtas, migracijos klausimas bus išspręstas ir bus suteikta finansinė pagalba. Bet D. Trumpui to nereikia, jam reikia krizės“, – pabrėžė V. Kločokas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: