[ŽT] „Mes reaguojame.“ Dar vienas Prancūzijos pareiškimas apie karių siuntimą į Ukrainą  ()

Anksčiau Paryžius siuntė Kijevui tik „miegmaišius ir žiūronus“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos valdžios institucijos pritartų savo karių siuntimui į Ukrainą tam, kad būtų stiprinama oro gynyba, apmokoma Ukrainos kariuomenė ir saugomos sienos. Taip Senate vykusiame posėdyje pareiškė šalies ministras pirmininkas Gabrielis Attalis.

Jis teigė, kad Prancūzijos valdžios atstovai negali susitaikyti su Rusijos pergalės Ukrainoje perspektyva, ypač atsižvelgiant į griežtėjančią Maskvos poziciją Paryžiaus atžvilgiu. „Tiesa ta, kad Rusija visais atžvilgiais Prancūzijai kelia tiesioginę ir akivaizdžią grėsmę“, – pabrėžė G. Attalis.

[Vokietija] Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės tik 111€! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG PD320“)
8208 8

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Kartu jis pažymėjo, kad Paryžius kol kas neturi konkrečių planų siųsti kariškių į Ukrainą. Pasak jo, Prancūzijos prezidentas Emanuelis Macronas, kalbėdamas apie tai, tik svarstė tokią galimybę, nes karo pradžioje Paryžius padėjo Kijevui tik „miegmaišiais ir žiūronais“, tačiau vėliau pagalbą išplėtė iki naujausios ginkluotės.

 

Senato posėdyje taip pat pasisakė Prancūzijos valstybės sekretorius Europos reikalams Žanas Noelis Baro. Jis teigė, kad jei Kijevas būtų nugalėtas, fronto linija neišvengiamai persikeltų į Vakarus. „Jei dega kaimyno namas ir kyla pavojus, kad ugnis išplis, mes reaguojame, o ne stovime nuleidę rankas",  – konstatavo Baro.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()