„Patriot“ raketos ir 155 mm artilerija. „Jie turi įspūdingą arsenalą.“ Jungiasi galinga šalis  (1)

Prisideda prie JAV ir Jungtinės Karalystės koalicijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prie karinės paramos Ukrainai koalicijos prisijungė dar viena galinga veikėja – Japonija, kuri pagal licenciją įspūdingais kiekiais gamina vakarietiškus ginklus. Japonija oficialiai sutiko bendradarbiauti su JAV ir Jungtine Karalyste įgyvendinant programą, pagal kurią Ukrainai teikiama parama ginklais ir karine įranga. Apie tai pranešė Japonijos leidinys „Yomiuri“

Oficialus bendradarbiavimo dėl bendros gamybos aptarimas įvyks 2024 m. balandžio 10 d. Vašingtone vyksiančiame JAV ir Japonijos vyriausybių aukščiausiojo lygio susitikime. 

[Mažiausia kaina] Būtinas daiktas turintiems įvairaus tipo baseiną - puikus robotas palaikys maksimalią švarą (Video, „KOSGHO“)
2578 1

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Paskutiniai vienetai

Belaidis robotas tinka įvairaus dydžio ir formos baseinams

Išsamiau

Visų pirma, per diskusijas JAV planuoja susitarti dėl japoniškų ginklų, kurie gaminami Japonijoje pagal amerikiečių licenciją, pirkimo.

Kadangi dėl aktyvios pagalbos Ukrainai JAV ginklų atsargos gerokai sumažėjo, vyriausybė planuoja įsigyti ginklų iš Japonijos, perduodama Ukrainai savo ginklus. Japonija jau pradėjo vykdyti du užsakymus. 

Pirmasis užsakymas susijęs su priešlėktuvinių raketų MIM-104 tiekimu JAV „Patriot“ raketų sistemoms.

Kadangi Japonijos bendrovė „Mitsubishi Heavy Industries“ yra vienintelė užsienio gamintoja, gaminanti raketas šiems kompleksams,  JAV savo ruožtu galės padidinti Ukrainai perduodamų raketų skaičių.

 

Antrasis užsakymas – pagal licenciją Japonijoje gaminamų 155 mm artilerijos sviedinių L15A1, naudojamų 99 tipo (type 99) vikšrinėse savaeigėse haubicose, 19 tipo (type 19) ratinėse savaeigėse haubicose ir prikabinamose haubicose FH-70, perdavimas Jungtinei Karalystei. 

Abi šalys nori padėti Ukrainai ginklais ir amunicija, todėl Japonija ketina perduoti savo artilerijos šaudmenis Jungtinei Karalystei, o ji savo ruožtu perduos artilerijos šaudmenis iš savo sandėlių Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(363)
(8)
(355)

Komentarai (1)