„2500 karių iš kiekvienos šalies.“ Į Ukrainą atvyksta koalicija (Video)  (3)

Vokietija ir Lenkija mąsto apie ilgalaikę perspektyvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietija ir Lenkija planuoja bendradarbiauti siekdamos padidinti amunicijos gamybą Ukrainai ir kuria koaliciją, tiekiančią Ukrainai šarvuočius. Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius taip pareiškė per spaudos konferenciją, surengtą pirmadienį, kovo 18 d., Pruškave (Lenkija) kartu su savo kolega iš Lenkijos Wladyslawu Kosiniaku-Kamyszu.

Parama Ukrainos kariuomenei – tai ne tik šaudmenų tiekimas, kurį „galima kažkur rasti“, sakė P. Pistorius. „Kalbame apie bendrą raketų ir ginklų tiekimą. Viena vertus, tai darome dabar, bet, kita vertus, tai yra dalis pastangų sukurti naują potencialą, skirtą ateičiai, laikotarpiui, kuris Ukrainos laukia artimiausius kelerius metus“,aiškino Vokietijos gynybos ministerijos vadovas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! „Xiaomi“ drėgmės ir temperatūros matuokliai, monitoriaus šviesų juostos, kėlikliai, įrankiai ir kt. (Video)
3546 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Xiaomi DUKA Atuman TH1“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

2) „BlitzWolf BW-CML2 Air“ - monitoriaus šviesos juosta

3) „iMars“ - 3 tonų kėliklis su trimis oro pagalvėmis

4) Baterijos „Makita“ 18V įrenginiams

5) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis, su 2 baterijomis

6) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis, be baterijų

Išsamiau

Vokietijos ministras pažymėjo Berlyno ir Varšuvos bendradarbiavimo svarbą remiant Kyjivą. „Toks ryšys ypač svarbus atsižvelgiant į dažnus Maskvos bandymus „atskirti ir suskaldyti Vakarus“, – teigė jis.

Gynybos ministrai sakė, kad koalicijos dėl šarvuočių tiekimo darbas prasidės kovo 26 d., o prie šių dviejų šalių prisijungs kitos valstybės, įskaitant Didžiąją Britaniją, Švediją ir Italiją. „Tai viena iš svarbiausių sukurtų koalicijų“, – žurnalistams pranešė Wladyslawas Kosiniakas-Kamyszas.

 

Ministrai taip pat sakė, kad abi šalys dalyvaus kuriant „greitos reakcijos karinę grupę“, kuri bus raginama atremti galimą ataką prieš Europos Sąjungos šalis. Anot jų, nuo liepos mėnesio Lenkijos ir Vokietijos karių grupės, kurias sudarys po 2500 karių iš kiekvienos šalies, prireikus bus pasirengusios nedelsiant reaguoti į iššūkius.

 

Ramšteino oro bazėje Vokietijoje vyko 20-asis Ukrainos gynybos klausimų kontaktinės grupės posėdis. Susitikime dalyvavo JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas.

L. Austinas tradiciškai pakvietė pasaulio gynybos ministrus aptarti įvairius saugumo iššūkius, su kuriais susiduria Amerikos sąjungininkai ir partneriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai (3)