Iliuzija. Ką slepia „didelis procentas“ balsų už Putiną  ()

Ką nori įrodyti „teisėtai išrinktas“ prezidentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis Rusijos prezidento „rinkimų“ rezultatais, Vladimiras Putinas tariamai sulaukė didžiulio rusų palaikymo. Jis „nugalėjo“ visus kitus kandidatus, surinkęs 87,29 procentus balsų.

Karo studijų instituto (ISW) analitikų nuomone, V. Putinas „paėmė iš lubų“ rekordinius skaičius, siekdamas įtvirtinti gyventojų paramą tolesniam savo imperinių planų įgyvendinimui, o visų pirma tolesniam karui Ukrainoje. Politikos technologo Boriso Tyzenhauzeno nuomone, Kremliaus vadovas šiais „stulbinančiais rinkimų rezultatais“ taip pat norėjo įrodyti Vakarams, kad jis yra teisėtas prezidentas ir rusų vardu gali daryti ką tik nori.

[EU+Kuponas] Už mažiausią kainą istorijoje įspūdingų galimybių langų valymo robotas - įdiegtas ir DI (Video, „ABIR WD8“)
1848

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Labai giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

Politikos technologas atkreipė dėmesį, kad pagal „rinkimų“ rezultatus okupuotose Ukrainos teritorijose V. Putinui buvo „prirašyta“ didesnė procentinė parama nei Rusijoje.

Toks tariamai didelis rusų palaikymas suteikia Putinui, pasak Tyzenhauzeno, teisę daryti viską, ko tik diktatorius panorės. 

Tuo pačių kai kurie Europos valdininkai mano, kad sankcijų rusams taikyti nereikia – esą „jie dėl to neturėtų kentėti". Tačiau jei tikėtume „prirašytais“ rinkimų rezultatais, tai didelė dalis rusų yra tiesiog „kolektyvinis Putinas“.

 

„Nors balsų procentas „paimtas iš lubų“, tačiau buvo daug vaizdo įrašų, kuriuose matyti laimingi rusai, einantys į rinkimų apylinkes „balsuoti už Putiną“. Jei jie tikrai yra „už Putiną“, turėtų suprasti, kad dėl sankcijų negaus vaistų, o kainos parduotuvėse pakils. Tada pamatytume, ar „palaikyti Putiną“ jiems užtektų kantrybės“, – konstatavo Borisas Tyzenhauzenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(10)
(2)

Komentarai ()