„Iki kovo 22 dienos.“ Katastrofiškos žinios okupantams. Laukia galingas smūgis  ()

Šią savaitę turėtų būti balsuojama dėl pagalbos Ukrainai įstatymo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Katastrofiškos žinios okupantams. Laukia galingas smūgis.

JAV Atstovų rūmai antradienį grįžo į darbą. Kongreso nariai prašė Atstovų Rūmų pirmininko Mike'o Johnsono, kad šią savaitę būtų balsuojama dėl pagalbos Ukrainai įstatymo. Kitu atveju balsavimas galėtų įvykti tik po balandžio 9 d., o tai Ukrainai gali būti per vėlu, praneša „The Hill“.

„Laikrodis tiksi ir mums reikia kirsti finišo liniją dvišalio nacionalinio saugumo įstatymo projekte iki kovo 22 dienos“, – sakė Atstovų Rūmų mažumos lyderis Hakeemas Jeffriesas, turėdamas omenyje įstatymo projektą, į kurį įtraukta pagalba JAV sąjungininkams ir papildoma 60 mlrd. USD pagalba Ukrainai.

Buvusi JAV Atstovų rūmų pirmininkė Nancy Pelosi taip pat paragino balsuoti dėl pagalbos Ukrainai iki šv. Velykų, rašo leidinys.

[EU+Kuponas] Už mažiausią kainą istorijoje įspūdingų galimybių langų valymo robotas - įdiegtas ir DI (Video, „ABIR WD8“)
1913

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Labai giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

Tuo tarpu, pasak „The Hill“, Johnsonas pareiškė, kad Atstovų rūmų prioritetas yra biudžeto teisės aktų patvirtinimas.

Atstovų Rūmų Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Mike'as McCaulis, komentuodamas „Fox News“ patvirtino: „Mes atliekame įprastą biudžeto paskirstymo procesą – turėtume baigti iki penktadienio“.

Po to, kaip sakė Atstovų Rūmų pirmininkas, jis yra pasirengęs teikti papildomo finansavimo įstatymą balsuoti plenariniame posėdyje.

Kongresas svarsto galimybę dalį pagalbos Ukrainai suteikti paskolos forma, praneša „Politico“, remdamasis gerai informuotais šaltiniais. Iš siūlomos 60 milijardų dolerių pagalbos Ukrainai 48 milijardus dolerių planuojama panaudoti ginklams Ukrainai gaminti Amerikos gamyklose.

Nors ginklai bus perduoti Ukrainai, tokios programos skirtos paremti Amerikos gamintojus. Likusius 12 milijardų dolerių siūloma suteikti Ukrainai paskolos forma. Šie pasiūlymai dar neįforminti įstatymo projektu, rašo leidinys.

 

Panašią mintį išsakė respublikonų senatorius Lindsey Grahamas per savo vizitą Kyjive kovo 18 d. Jis anksčiau rėmė pagalbą Ukrainai, tačiau vasarį jis balsavo prieš JAV nacionalinio saugumo papildomo biudžeto įstatymo projektą, kuriame buvo numatyta Ukrainai skirti 60 mlrd. USD pagalbą. Tuo metu Grahamas užsiminė apie buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo poziciją ir pareiškė, kad „prezidentas Trumpas griežtai priešinasi šiam paketui“ ir mano, kad pagalba turėtų būti teikiama paskolos forma.

Tą pačią poziciją Grahamas išsakė ir dabartinio vizito Kyjive metu. Grahamas sakė, kad per susitikimą su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu jis pabrėžė buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo mintį, kad „beprocentinė paskola“ yra „labiausiai tikėtinas kelias į priekį“.

 

Pagrįsdamas savo poziciją, Grahamas užsiminė apie problemas prie pietinės JAV sienos ir didelę Amerikos nacionalinę skolą. „Pakartojau, kad JAV Atstovų Rūmų įstatymo projektas, skirtas padėti Ukrainai, turėtų apimti kai kurias nuostatas dėl JAV sienos apsaugos“.

Susitikime su Grahamu Zelenskis padėkojo Kongresui už pagalbą ir išreiškė viltį, kad greitai bus patvirtinta „visapusė pagalba Ukrainai“, rašoma Ukrainos prezidento biuro svetainėje.

„Mums nepaprastai svarbu, kad Kongresas greitai baigtų visas būtinas procedūras ir priimtų galutinį sprendimą dėl pagalbos skyrimo Ukrainai, kuri sustiprins Ukrainos ekonomiką ir mūsų ginkluotąsias pajėgas“, – sakė prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(1)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: