„Turėjo būti investuota 227 mln. USD... Sunaikinta jau 13.“ Kas vyksta  ()

Tai 13-oji naftos perdirbimo įmonė, kurią atakavo Ukrainos pajėgos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos degalų pramonė kenčia dėl Ukrainos kariomenės veiksmų. Dega daugybė naftos perdirbimo gamyklų, o tai reiškia gigantiškus nuostolius rusams. Iki šiol išpuoliai paveikė 13 naftos perdirbimo įmonių.

Naujausias Ukrainos dronų išpuolis įvykdytas Slavianske prie Kubanės (Krasnodaro krašte). Tai 13-oji naftos perdirbimo įmonė, kurią atakavo Ukrainos pajėgos.

Defence-ua.com teigimu, ši gamykla nėra labai didelė. Jos metinis perdirbamos naftos kiekis yra maždaug 3-5 milijonai tonų. Palyginimui, taip pat sėkmingai užpulta „Lukoil“ naftos perdirbimo įmonė Žemutinio Naugardo srityje, per metus perdirba 15 mln. tonų naftos.

Nors užpulti objektai nėra milžiniški, rusams tai atneša didelių nuostolių. 2022 metais Slavianske prie Kubanės esanti įmonė uždirbo 162 milijardus rublių arba maždaug 1,75 milijardo dolerių. Oficialiais duomenimis, šios naftos perdirbimo gamyklos grynasis pelnas siekė apie 130 mln. USD. Nuo 2021 metų į gamyklą investuojamos nemažos lėšos – pagal 2021-2025 metų planą turėjo būti investuota 227 mln. USD. Pagrindinis modernizavimo elementas buvo naujas įrenginys, skirtas didelio oktaninio skaičiaus benzinui gaminti.

[EU+Kuponas] Už mažiausią kainą istorijoje įspūdingų galimybių langų valymo robotas - įdiegtas ir DI (Video, „ABIR WD8“)
1918

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Labai giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

Didelės investicijos neduos pelno – šiuo metu naftos perdirbimo gamykla, esanti maždaug 300 km nuo fronto linijos, buvo uždaryta dėl sėkmingų Ukrainos atakų.

Tačiau, anot wnp.pl tinklalapio redaktorių, nors atakos prieš Rusijos naftos perdirbimo gamyklas sėkmingos, jos kelia problemų ir ukrainiečiams. Atakuojant Rusijos energetikos infrastruktūrą, sunaudojama daug amunicijos, kuri Ukrainoje baigiasi. Skaičiuojama, kad rusai pagamins tris kartus daugiau amunicijos nei Ukrainai suteiks JAV ir Europa, todėl vien tik noro padėti Ukrainai neužtenka.

 

Kaip pranešė wnp.pl, remdamasis Vokietijos dienraščiu „Der Spiegel“, Ukrainos vadai pripažino, kad dauguma dalinių yra priversti taupyti amuniciją ir įrangą dėl bendro amunicijos trūkumo.

Teigiama, kad savo dabartines pozicijas kariai galės išlaikyti tik tuo atveju, jei Rusijos pajėgos nepuls visu pajėgumu. Kaip teigiama JAV karo studijų instituto ataskaitoje, dėl įrangos ir amunicijos pristatymo vėlavimo dabartinė Ukrainos fronto linija gali tapti „trapesnė“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(1)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: