„Ruoštis karui.“ Skubiai. Kas vyksta  ()

„Tam reikės radikaliai ir negrįžtamai pakeisti savo mąstymą į strateginį mąstymą, susijusį su saugumu.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis pareiškė, kad jei ES nori taikos, ji „turėtų ruoštis karui“, nes sąjunga susiduria su didžiausiu saugumo iššūkiu nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. „Turime gerai pasiruošti gynybai ir pereiti prie „karo ekonomikos“ režimo“, – rašė Michelis straipsnyje, paskelbtame laikraštyje „La Libre Belgique“.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Tik 84€ energijos stotelės tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG PPS2400“)
4636

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pasak jo, „atėjo laikas prisiimti atsakomybę už savo saugumą“. „Nebegalime pasikliauti kitais ar priklausyti nuo rinkimų ciklų JAV ar kitur“, – sako jis.

Jis paragino „stiprinti savo potencialą tiek Ukrainos, tiek Europos labui, ginti demokratinį pasaulį“. Michelis pabrėžė, kad „tvirtesnė Europa sustiprins NATO ir pagerins mūsų kolektyvinę gynybą“.

ES, kaip sakė Tarybos pirmininkas, „gali ir turėtų padaryti dar daugiau“ savo gynybiniams pajėgumams, pažymėdamas, kad visa ES gynybai išleidžia vidutiniškai mažiau nei nustatytas NATO tikslas – 2% BVP.

 

Skubiai. „Jau dešimtmečius Europa nepakankamai investuoja į mūsų saugumą ir gynybą. Šiandien mūsų laukia didžiausias nuo Antrojo pasaulinio karo laikų saugumo iššūkis, dėl kurio turime skubiai stiprinti gynybinį pasirengimą. Tam reikės radikaliai ir negrįžtamai pakeisti savo mąstymą į strateginį mąstymą, susijusį su saugumu“, – rašė Michelis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(6)
(62)

Komentarai ()

Susijusios žymos: