„Nežinau, kaip išgyvenome... Tai baisiausias Rusijos ginklas.“ Kokį pragarą fronte ištvėrė lenkas  (1)

„Vegas“ tarnavo svetimšalių legione, o vėliau – jūrų pėstininkų pajėgose. Anot kovotojo, patys baisiausi okupantų ginklai – kasetiniai sviediniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkas savanoris šaukiniu „Vegas“ kovojo Ukrainos svetimšalių legione, o vėliau – Ukrainos pėstininkų pajėgose. Duodamas interviu lenkų portalui „Defence 24“ karys pasakojo apie savo karinę karjerą.

„Vegas“ yra kilęs iš Lenkijos, gyveno Prancūzijoje, o prasidėjus plataus masto karui pirmiausia pradėjo padėti pabėgėliams iš Ukrainos. Tada jis nusprendė prisijungti prie svetimšalių legiono. „Vegas“ žiniomis, jo padalinyje buvo amerikiečių, britų, žmonių iš Pietų Amerikos ir Lenkijos. Lenkas savanoris pasakoja, kad tarnavo Bachmuto fronte netoli Kliščijivkos.

[EU+Kuponai] Rekordiškai žemos kainos! „Kospet Tank T2“ ir „Kospet Tank M2“. Karštos laikrodžių naujienos (Video)
3629

Specialūs kuponai

Galioja iki 2024-03-21

Iš Europos sandėlių

Greitas ir saugus pristatymas

2 metų garantija

30-ies dienų pinigų grąžinimo garantija

1) „Kospet Tank T2“ - technologijos.lt ką tik išbandytas modelis, tvirtas kaip tankas

2) „Kospet Tank M2“ - ypatingai dailus, karinio tvirtumo išmanusis laikrodis

Informacija apie atkeliaujančias naujienas

Išsamiau

„Tai buvo apkasų ir artilerijos karas. Už kiekvieną iššautą mūsų artilerijos sviedinį krito 10 rusų. Tokiame kare pėstininkas yra niekas. Man lūžis buvo mano draugo žūtis. Nusprendžiau, kad noriu būti efektyvesnis kovoje su rusais, todėl ieškojau kito vaidmens fronte. Taip patekau į minosvaidžių bateriją. Perėjau į Ukrainos jūrų pėstininkus“, – apie kovas pasakoja kovotojas.

Jau būdamas jūrų pėstininkų dalimi, jis kovojo Donecko srityje ir Zaporižioje. Jis taip pat sako, kad jie turėjo sviedinių iš įvairių šalių, net iš Irano.

 

Karo metu turi būti išradingas, todėl minosvaidžio baterija turi nuolat judėti.

„Tai išradingumo mūšis, turime nuolat judėti. Tačiau judėjimas neapsaugo nuo pavojaus. Į mus buvo šaudoma kasetiniais šaudmenimis. Nežinau kaip, bet nė vienas net nenukentėjome. Tai yra pats baisiausias ginklas, kurį rusai naudoja savo arsenale. Iki šiol stebiuosi, kaip mes tai išgyvenome. Nesvarbu, kur pasislėpsi, apkasai nuo jo neapsaugos“, – pabrėžė kovotojas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(4)
(48)

Komentarai (1)