Europos Komisija atliko pirmą 4,5 mlrd. EUR tarpinio finansavimo mokėjimą pagal Ukrainos priemonę  ()

Šiandien Europos Komisija išmokėjo pirmuosius 4,5 mlrd. eurų paramos pagal naują iki 50 mlrd. eurų ES Ukrainos priemonę. Šiuo išskirtiniu tarpiniu finansavimu ES suteikia Ukrainai labai reikalingų likvidžių lėšų, kad padėtų finansuoti valstybės funkcionavimą, pavyzdžiui, darbo užmokestį, pensijas ir pagrindinių viešųjų paslaugų teikimą, kad šalis galėtų ir toliau sutelkti jėgas karui laimėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina taip pat pateikė oficialų Ukrainos planą, kuris bus pagrindas atlikti reguliarius mokėjimus pagal šią priemonę, jei ateinančius ketverius metus bus vykdoma Ukrainos reformų ir investicijų darbotvarkė. Dabar Europos Komisija skubiai įvertins Ukrainos planą ir pateiks pasiūlymą dėl ES Tarybos įgyvendinimo sprendimo, kad jis būtų patvirtintas kaip sąlygos gauti reguliarius mokėjimus.

Po susitikimo su Ukrainos Ministru Pirmininku Denysu Šmyhaliu Europos Komisijos Pirmininkė Ursula von der Leyen sakė:

„Šiandien – gera diena Ukrainai, nes skiriama daugiau ES lėšų skubiems poreikiams tenkinti. Europos Komisija ką tik išmokėjo Ukrainai pirmus 4,5 mlrd. eurų pagal naują priemonę. Šis tarpinio finansavimo formos mokėjimas yra labai svarbus siekiant padėti Ukrainai išlaikyti valstybės funkcionavimą šiuo sunkiu metu.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Unikalūs vaizdo projektoriai su TV priedėliais, pjūklai, riedlentės, saulės panelės (Video)
2279 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FENGMI S5“ - mini lazerinis 4K vaizdo projektorius

2) „GELEIPU X5“ - Android vaizdo projektorius ir TV priedėlis viename

3) „VIOLEWORKS“ - akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis

4) „SGODDE“ - riedlentė

5) „VIOLEWORKS“ - akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis

6) „iMars SP-B150“ - 19V 150W sulankstoma, portabili saulės panelė

Išsamiau

Be to, Ukraina pateikė Ukrainos planą. Šie pasiekimai dar įspūdingesni turint galvoje tai, kad Ukrainos priemonė įsigaliojo tik prieš 19 dienų. Plane numatyta, kaip Ukraina gali vėl pradėti sparčiai augti ir atsigauti po karo sukeltų nuostolių. Pateikdama planą Ukraina padėjo tvirtą pagrindą ES paramai iki 2027 m. pabaigos.“

 

Europos Sąjunga pademonstravo beprecedentę vienybę pasmerkdama Rusijos veiksmus ir teikdama paramą Ukrainai. ES, jos valstybės narės ir Europos finansų įstaigos kartu teikia Ukrainai ir jos žmonėms plataus masto paramą, kuri nuo Rusijos agresijos karo pradžios siekia beveik 98 mlrd. eurų.

Tai apima paramą, skirtą maždaug 4 milijonų Ukrainos pabėgėlių ES valstybėse narėse poreikiams tenkinti. Tai taip pat apima pirmąjį 4,5 mlrd. eurų mokėjimą pagal Ukrainos priemonę, kuri įsigaliojo 2024 m. kovo 1 d., praėjus mėnesiui po to, kai 2024 m. vasario 1 d. specialiajame Europos Vadovų Tarybos susitikime buvo pasiektas politinis susitarimas dėl daugiamečio ES biudžeto peržiūros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()