„Grąžinti į gimtąjį uostą.“ Teritorinės pretenzijos Rusijai. Ko nori kinai  ()

Vis garsiau pasigirsta balsų, turinčių teritorinių pretenzijų Rusijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šveicarijos leidinys „Neue Zürcher Zeitung“ rašo apie Kinijos pretenzijas į Rytų Sibiro teritoriją, remdamasis istoriniais įvykiais, susijusiais su XX a. pradžios vadinamuoju Boksininkų sukilimu.

Per 1900 m. sukilimą tūkstančiai kinų vyrų, moterų ir vaikų buvo išvaryti iš savo kaimų į šiaurę nuo Amūro upės, kuri šiandien yra Kinijos ir Rusijos siena. Kinai čia gyveno dar gerokai prieš Rusijos atėjimą, tačiau rusų kareiviai ir kazokai masiškai puldinėjo kinus ir vykdė represijas. Vietos gyventojai buvo tiesiog metami į Amūro upę, todėl daugelis jų žuvo.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Vaizdo registratoriai, žaidimų kėdės su masažo funkcija, įspūdingi nešiojami PC, SUP irklentės ir kt. (Video)
4288 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-24

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „iMars X5“ - automobilinis vaizdo registratorius

2) „FunWater SUPFW07A“ - pripučia SUP irklentė

3) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

4) „Artillery SW X4 Plus“ - 3D spausdintuvas

5) „Ninkear A15 Plus“ - globali versija, 15.6 colių, 32GB+1TB, Win 11 OS

6) „LANPWR“ 12V 100Ah LiFePO4 aukščiausios klasės akumuliatorius

Išsamiau

Dauguma kinų nemokėjo plaukti ir nuskendo, kiti buvo mirtinai sumušti ir sušaudyti. Apie tai, kaip Kinija iš naujo įvertino šias žudynes, oficialiai nieko nebuvo pranešta.

Tačiau kolektyvinėje kinų atmintyje išliko tai, kaip pagal XIX a. „nelygiavertes sutartis“ jų imperija turėjo perduoti Maskvai beveik milijono kvadratinių kilometrų teritoriją, maždaug tris kartus didesnę už Vokietijos teritoriją.

Per visą kolonijinį laikotarpį nė viena Vakarų šalis nebuvo atėmusi tokio didžiulio „kinų pyrago“ gabalo. Ir būtent šios teritorijos į šiaurę nuo Vladivostoko ir į šiaurės vakarus nuo Chabarovsko, už tūkstančių kilometrų nuo Maskvos, dabar yra beveik ištuštėjusios, o kitoje upės pusėje, šiaurės rytų Kinijoje, gyventojų skaičius megapoliuose nuolat auga. Ir dabar kinai nori grąžinti Sibirą į „gimtąjį uostą“, teigia Charter97.org žurnalistai.

 

Jei vadovautis Xi Jinpingo logika, kad Taivanas yra Kinijos dalis „nuo seniausių laikų“ ir todėl turėtų būti grąžintas Kinijai, tą patį reikėtų taikyti ir šioms teritorijoms, kurios iki 1860 m. daugelį dinastijų priklausė Kinijai, o dabar yra Rusijos dalis.

 

Neseniai kinų nacionalistai „Weibo“ tinkle ragino „grąžinti Vladivostoką“ ir „pavogtas žemes“, tiksliai vadovaudamiesi V. Putino istorijos pamoka interviu Tuckeriui Carlsonui.

Šie patriotiniai balsai gali net atsigręžti į Deng Xiaopingą, kuris prieš 1989 m. M. Gorbačiovo vizitą Pekine sakė, kad Rusija, o ne Vakarai, yra didžiausia grėsmė Kinijai, priduria „Neue Zürcher Zeitung“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(118)
(2)
(116)

Komentarai ()

Susijusios žymos: