Bandė patys pradėti procesorių gamybą. Visiškas fiasko. Rusiją atkirto nuo pasaulinių technologijų  (1)

Prasidėjus karui Ukrainoje, JAV įtraukė „Baikal Electronics“ į SDN sąrašą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau nei pusė Rusijos bendrovės „Baikal Electronics“ gaminamų „Baikal“ lustų yra netinkami, praneša „Vedomosti“, remdamasi radijo elektronikos gaminius gaminančias bendroves.

„Vedomosti“ teigimu, „Baikal Electronics“ plečia savo lustų montavimo į korpusą eksperimentą Rusijoje. Tai paskutinis procesoriaus gamybos etapas. Prieš Rusijos invaziją į Ukrainą įmonė Taivano TSMC gamykloje užsakė pagaminti lustus, įskaitant korpusą. 2025 metais „Baikal Electronics“ planavo gamybos apimtis padidinti iki 600 000 lustų, tačiau dėl sankcijų TSMC nutraukė bendradarbiavimą ir 2022 metais į Rusiją neišsiuntė 300 000 jau pagamintų procesorių.

[Vokietija] Itin geros kainos puiki planšetė, kurią rekomenduoja apžvalgininkai. Snapdragon CPU, 4+128GB, 11,5 colių 2K ekranas, 120Hz ir kt. („HONOR Pad X9“)
4258 1

Gera kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės ir kokybė

Išsamiau

Dėl to „Baikal Electronics“ pradėjo eksperimentus, kad procesorių surinkimas būtų perkeltas „į buitinius pajėgumus“, tačiau, remiantis „Vedomosti“ šaltiniais, „daugiau nei pusė tokių lustų partijų yra brokuotos“. Anot jų, priežastys – nepakankamos žmonių, kurie užsiima įrangos ir pačios pakuotės įrengimu, kompetencijos.

 

„Kalbant apie serijas, yra daug defektų“, – sakė vienas iš leidinio pašnekovų. „Gamintojai negali išlaikyti vienodai gero visų gaminių lygio“.

Prasidėjus karui Ukrainoje, JAV įtraukė „Baikal Electronics“ į SDN sąrašą, o tai reiškia bet kokio turto blokavimą ir visišką sandorių uždraudimą. Gruodžio 16 dieną Rusijos lustų kūrėjams taip pat buvo taikomos ES sankcijos.

2022 m. „Baikal Electronics“ atšaukė „Baikal-S“ serverių procesorių išleidimą ir pardavimą, nes Taivano TSMC atsisakė sudaryti naujas sutartis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(1)
(38)

Komentarai (1)