„Didelio masto krizė daugelyje sektorių.“ Krachas Rusijoje. Uždaromi jau net ir kino teatrai. Kas vyksta  ()

Vakarams įvedus sankcijas, užsienio kino studijos pasitraukė iš Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kūrybinių industrijų plėtros centras“ ir Prekybos centrų sąjunga (STC) pasiūlė RF ekonomikos ministerijai pradėti federalinį projektą, skirtą iki 2030 m. sukurti 550 rusiškų filmų, kurių bendras biudžetas – 200 milijardų rublių (2 000 000 000 eurų). Apie tai pranešė „Kommersant“, remdamasi rinkos dalyvių raštu ūkio ministrui Maksimui Rešetnikovui.

Laiške rašoma, kad vietiniai filmai negali pakeisti užsienio produkcijos nei kokybe, nei kiekybe, todėl Rusijos kino teatrai, veikiantys kaip pagrindiniai prekybos centrų nuomininkai, uždaromi. Dėl užsienio filmų gamintojų pasitraukimo sumažėjo prekybos ir pramogų centrų lankomumas ir sumažėjo pajamos iš kino teatrų nuomos. „Naujų kino teatrų statybos sustojo, o dalis savininkų buvo priversti iš naujo įrengti dalį salių ir išmontuoti įrangą, sėdynes bei garso izoliaciją, kad būtų išvengta patalpų prastovų“, – rašoma laiške.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Litavimo aparatas, amfibinis RC lėktuvas, išmani indaplovė su APP, šlifuokliai ir kt. (Video)
4000 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-27/2024-04-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „GOCHIFIX“ - 20V kampinis šlifuoklis su baterija, įkrovikliu

2) „ENJOYWOOD“ - vyrių gręžimo skylių kreipiamasis korpusas

3) 220V taškinio litavimo (su argonu) aparatas

4) „BlitzHome BH-CDW1“ - portabili, išmanioji indaplovė su indų dezinfekcija, APP ir skirtingais darbo režimais

5) „TOP RC HOBBY TF-350“ - amfibinis RC lėktuvas

Išsamiau

Nacionalinio tyrimų universiteto aukštosios ekonomikos mokyklos duomenimis, šiuo metu Rusijoje per metus sukuriama apie 100–120 kino teatrų platinamų filmų. Laiško autoriai siūlo vyriausybei paremti filmų skaičiaus padvigubinimą, siekiant „išvengti didelio masto krizės daugelyje kūrybinės ekonomikos sektorių“.

Laiško autoriai siūlo viešosios ir privačios partnerystės formatu išleisti dar 550 filmų.

 

Vakarams įvedus sankcijas, užsienio studijos pasitraukė iš Rusijos, nepaisant to, kad Rusijos kino fondo duomenimis, 2021 metais užsienio filmai sudarė beveik 75% visų pardavimų bilietų. Dėl to kai kurie Rusijos kino teatrai pradėjo griebtis vadinamosios „paslaugos prieš seansą“, kad galėtų rodyti Holivudo filmus – laiško Ūkio ministerijai autoriai minėjo, kad dėl to pramonei „pavyko išvengti žlugimo“. Lankytojas formaliai nusiperka bilietą į vietinį trumpametražių filmą, bet prieš pasirodymą pasižiūri užsienio filmą. „Tačiau toks sprendimas laikinas, nepatikimas, prieinamas ne visiems kino tinklų tinklams ir neleidžia pramonei vystytis“, – rašoma laiške.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(99)
(2)
(97)

Komentarai ()

Susijusios žymos: