„Atgal į tėvynę.“ Policija griebia visus. Netikėti įvykiai Maskvoje  (1)

„Kol kas teisėsaugos institucijos neturi laiko aiškintis.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po teroristinio išpuolio „Crocus City Hall“ Maskvoje smarkiai padaugėjo bylų, iškeltų užsieniečiams, pažeidusiems įvažiavimo į Rusiją tvarką. Nuo kovo 25 d. ryto sostinės teismai užregistravo 784 tokius nutarimus, o praėjusią savaitę jų buvo 1106, praneša BBC. Dauguma jų susiję su išsiuntimu iš šalies.

Teismų nuosprendžiuose asmenų tapatybė nenurodoma, todėl tiksliai išanalizuoti pažeidėjų pilietybės neįmanoma. Tačiau, pasak BBC, ypatingas dėmesys skiriamas atvykėliams iš Tadžikistano. Vienas advokatas, dažnai dirbantis su šios šalies piliečiais, pasakojo, kad vien pirmadienį viename iš Maskvos apygardos teismų bylų pagal šį straipsnį laukė daugiau kaip 100 žmonių.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas pavasario darbams! Tik 52€ už akumuliatorinį 21V pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
5048

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Policija gatvėje sulaiko beveik visus migrantus, ypač jei jie turi Tadžikistano pasus. Visi vežami į skyrių, tikrinami“, – sakė jis.

Socialiniai tinklai mirga nuo pranešimų, kad Maskva sustiprino Vidurinės Azijos gyventojų kontrolę. „Tiems, kurie neturi visų dokumentų, geriau neišeiti iš namų. Aš pats šiandien buvau Maskvoje ir mane sustabdė. Vyksta labai griežtas patikrinimas“, – rašo vienas žmogus. „Maskvoje padėtis bloga. Čia esantiems rekomenduoju be reikalo neiti iš namų“, – pridūrė kitas. Migrantai iš Tadžikistano prognozuoja, kad prasidės masinis tėvynainių išsiuntimas iš Rusijos, nes paaiškėjo, kad septyni iš aštuonių sulaikytųjų po teroristinio išpuolio „Crocus City Hall“ yra tadžikai.

 

Tadžikų diasporos atstovai tikisi masinio tėvynainių išsiuntimo, sulaikius teroristinio išpuolio kaltinamuosius - paaiškėjo, kad septyni iš aštuonių sulaikytųjų išpuolio prieš Krokų rotušę byloje yra Tadžikistano piliečiai. FSB duomenimis, tiesioginiai vykdytojai buvo Dalerdžonas Mirzojevas (32 m.), Rachabalizoda Saidakrami Murodali (30 m.), Šamsidinas Fariduni (25 m.) ir Muhammadsoobiras Faizovas (19 m.).

 

Rusijos Valstybės Dūma pasiūlė apriboti migrantų atvykimą karo su Ukraina laikotarpiui. Kaip sakė Saugumo ir kovos su korupcija komiteto narys Michailas Šeremetas, kad kai kuriais migrantais „yra pasinaudojama kaip įrankiais teroristiniams išpuoliams ir kitokiam padėties destabilizavimui, tačiau kol kas teisėsaugos institucijos neturi laiko aiškintis, su kokiais ketinimais žmonės atvyksta į Rusiją.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(8)
(33)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: