[ŽT] Pripažinta ekstremistine. Galingas smūgis Rusijos propagandistams. Ką padarė Moldova  ()

Vietos žurnalistų teigimu, teismas nustatė „ekstremistinį vėliavos pobūdį“. 2022 metų balandį Moldovoje įsigaliojo draudimas naudoti „karinės agresijos simbolius“.


Rusijos imperijos vėliava 1858–1883 m.
Rusijos imperijos vėliava 1858–1883 m.
© Wikipedia (atvira licencija) | https://en.wikipedia.org/wiki/File:Flag_of_Russia_(1858%E2%80%931883).svg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Moldovoje juoda-geltona-balta trispalvė – buvusios Rusijos imperijos vėliava – buvo pripažinta ekstremistine. Apie tai penktadienį, balandžio 5 d., pranešė Moldovos leidinys „NewsMaker“.

Kišiniovo teismas išnagrinėjo Generalinės prokuratūros, Teisingumo ministerijos bei Informacijos ir saugumo tarnybos (SIB) prašymą ir priėmė atitinkamą sprendimą. Jis nustatė „ekstremistinį vėliavos pobūdį“.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Su kuponu įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol C24 Pro“)
5466 4

Mažiausia fiksuota kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Juoda-geltona-balta vėliava buvo oficiali Rusijos imperijos vėliava 1858–1883 m. Šiuo metu ją aktyviai naudoja Rusijos nacionalistinės, monarchistinės ir patriotinės organizacijos.

Leidinys taip pat priminė, kad 2022 metų balandį Moldovoje įsigaliojo draudimas naudoti „karinės agresijos simbolius“, už kurį dabar numatytos baudos.

 

Tačiau įstatyme nėra tikslaus šių simbolių apibrėžimo. Jame aiškiai nurodytas tik vienas simbolis – juodos ir oranžinės spalvos Georgijaus juostelė. Kitais atvejais policija nustato, ar tam tikro simbolio naudojimas yra ekstremistinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(2)
(40)

Komentarai ()