„Nepaisant istorinės ištikimybės Rusijai.“ Kirtis Kremliui. Į Ukrainos pusę perėjo okupantų sąjungininkas  ()

Nepaisant glaudžių ryšių su Rusija šalis palaiko Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2024 m. kovą Serbija suteikė Ukrainai didelę finansinę dotaciją, viršijančią milijardą grivinų (32,4 mln. JAV dolerių), nepaisant istoriškai artimų santykių su Rusija. Ukrainos nacionalinis bankas apie šią pagalbą pranešė atsakydamas į Liga.net užklausimą, nurodydamas, kad lėšas į Ukrainos finansų ministerijos sąskaitą pervedė Serbijos vyriausybė, praneša „Euromaidan Press“.

Liga.net pasiteiravo Ukrainos Finansų ministerijos dėl išsamesnės informacijos apie dotaciją, tačiau publikavimo metu ministerija atsakymo nepateikė.

Ši Serbijos finansinė parama verta dėmesio, nes ši šalis palaiko ekonominius ryšius su Rusija ir neprisijungė prie jai taikomų Europos sankcijų. Tačiau Serbija toliau teikė humanitarinę pagalbą Ukrainai ir netrukdė per tarpininkus parduoti amunicijos Ukrainai, teigia Liga.net.

Praėjusį pavasarį įslaptintame Pentagono dokumente, apie kurį pranešė agentūra „Reuters“, teigiama, kad Serbija, vienintelė Europos šalis, neįvedusi sankcijų Rusijai, sutiko arba galbūt jau tiekė ginklus Kyjivui. Serbijos gynybos ministras Milošas Vučevičius tai paneigė, teigdamas, kad Serbija neparduos ginklų Ukrainai, Rusijai ar aplinkinėms šalims.

 

Praėjusį rugsėjį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis Graikijoje susitiko su Serbijos prezidentu Aleksandru Vučičiumi, kur Vučičius patvirtino, kad Serbija gerbia Ukrainos teritorinį vientisumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(217)
(5)
(212)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()