Turi atsisakyti savo teritorijų jei nori taikos. Rusija skelbia ultimatumą dar vienai šaliai  ()

Maskvai ir Tokijui nepavyko pasiekti taikos susitarimo nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors daugelį metų buvo kalbama apie teritorinius ginčus kaip apie pagrindinį klausimą, Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas pirmadienį pateikė kitą priežastį. Anot jo, dėl visko kaltas amerikiečių karių buvimas Japonijoje.

De facto gynybos Aljansas jau yra, ir mes žinome apie Japonijoje esantį JAV karinį potencialą – beje, netoli mūsų sienų“, – žurnalistams sakė D. Peskovas. „Tai visada trukdė išspręsti vieną iš pagrindinių mūsų problemų – taikos sutarties problemą“.

[Vokietija] Nerealus pasiūlymas! Tik 123€ už portabilų Android projektorių: iki 4K, WiFi6, BT5.2, 10W garsiakalbiai ir kt. („SkyEcho FreeONE“)
4612 1

Fantastiškai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Rusija ar jos pirmtakė Sovietų Sąjunga ir Japonija niekada nesudarė taikos sutarties pasibaigus Antrajam pasauliniam karui. Pagrindinė kliūtis visada buvo ginčas dėl Ramiojo vandenyno salyno, kurį rusai vadina Kurilų salomis, o japonai – Šiaurės teritorijomis.

Kaip primena „Reuters“, šių metų sausį apie tai kalbėjo ir buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas, sakydamas, kad jei Japonija nori taikos sutarties, ji turi atsisakyti savo teritorinių pretenzijų.

 

Pati Maskva iš taikos derybų pasitraukė 2022 metais, kai taip pat įšaldė visus bendrus su salynu susijusius ekonominius projektus. Priežastis buvo Japonijos sankcijos Rusijai dėl karo Ukrainoje. Nuo to laiko santykiai nepagerėjo.

Šią savaitę Vašingtone vyksiantis Japonijos ministro pirmininko Fumio Kishidos ir JAV prezidento Joe Bideno viršūnių susitikimo tikslas – aptarti abiejų šalių saugumą ir ekonominius ryšius. F. Kishida ir J. Bidenas planuoja dikutuoti apie bendradarbiavimą gynybos įrangos srityje ir JAV vadovybės struktūros Japonijoje tobulinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(182)
(27)
(155)

Komentarai ()

Susijusios žymos: