Įdomioji geopolitika: kodėl Rusija ir Japonija pešasi dėl Kurilų salų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2015-12-09 13:16
"Japonija stengėsi atokiai laikytis nuo šio konflikto, bet, žuvus keletui japonų, šalis nebegali likti nuošalyje ir šiuo klausimu. Todėl Japonija suinteresuota, kad Rusijos vykdoma karinė kampanija būtų nukreipti prieš Islamo valstybę, o ne prieš Basharo al Assado režimą." wtf? tai rusijos vykdoma kompanija nukreipta prieš Basharo al Assado režimą? geras.. gerai kad visgi suskaičiau straipsnį iki galo.. naujų dalykų sužinojau
punktyras 2015-12-09 16:16
Iš kur tokia išvada? Japonija suinteresuota, kad Rusija kovotų prieš DAESH, o ne prieš Assadą. Ji tą ir (sako, kad) daro. Palaiko Assadą, kovoja su teroristais. Japonija tuo suinteresuota. Neįžvelgiu priežasties wtf. P.S. Rusija vykdo kampaniją, ne kompaniją.
vanduo4 2015-12-09 18:24
O kada Rusija gražins Kalinigrado sritį Vokietijai? Tarptautinė įtakos zonos sutartis jau baigėsi 1995 m.
Arns 2015-12-09 19:03
Gal užtenka niekus skleisti? Imam Potsadamo konferencijos aprašą: http://avalon.law.yale.edu/20th_century/decade17.asp Apie jokias datas ten nėra kalbos. Imame "Galutinį susitarimą dėl Vokietijos" 1990 m. : http://usa.usembassy.de/etexts/2plusfour8994e.htm kalba tik apie teritorijas priklausiuses VDR ir VFR, Vokietijos pripažinimą Lenkijos sienų klausimu, bei TSRS kariuomenės išvedimo (bei Vokietijos ginklų apribojimo) klausimai. Bendrai paėmus internete, Kaliningrado legitimumą kelia bene daugiausiai lietuviški puslapiai. Retais atvejais koks užsienietiškas blogas. Reiktu kelti klausimą, kodėl pas mus tokie mitai gajūs. Internetą visi turime, galime prieiti prie atverstų dokumentų iš tikrai patikrintų šaltinių, kurie iškart parodo jog mitas laužtas iš piršto.
kiesza 2015-12-09 22:17
Reikia atsiversti ta 1945 dokumenta ir jai ten yra Japonu sutikimas su teritoriju pakeitimas, kuomet Kurilai pereina SSRS vadinas Kurilai Rusams. O jai cia Rusai sugalvojo ir pasirašė tokį dokumentą, tada salos Japonams...
Arns 2015-12-10 12:26
" http://www.ioc.u-tokyo.ac.jp/~worldjpn/ ... 9.D1E.html Taigi, Japonija pripažįsta Kurilus ir Sachaliną TSRS. TSRS įsipareigoja, po Tokijuje pasirašomos Taikos sutarties, dvi Kurilų salas perduoti Japonijai. Tačiau būtent pastarosios, taikos sutarties, iki šiol niekas nepasirašė. Tad į 4 salas japonai net teoriškai neturi teisės pretenduoti, dvi galėtu atgauti, jei būtu pasirašyta taikos sutartis tarp jų ir dabar jau Rusijos. Jei joje neatsirastu papildomų punktų, ar prieš tai nebūtu pasirašyta nauja bendradarbiavimo sutartis, kurios pagrindu šalys pasirašytu taikos sutartį.
Auksine Logika 2015-12-10 16:18
Kurios salies sostine arciau tu salu, tai ir turetu priklausyti... Ir siaip rusynas net neturetu buti skaitomas salimi, tad ner cia ka ir bediskutuot.
kiesza 2015-12-10 22:28
Auksinė Logika ! Ką ten auksinė, Deimantinė !
Vytax 2015-12-10 22:51
Japonijai tereikia palaukti kol Maskvoje prasidės koks nors perversmas ar kokia kita suirutė. Tada staigiai dislokuoti karius Kuriluose. Ten suorganizuoti referendumą ir šitaip aneksuoti tas salas. Iš esmės Rusija okupuodama Krymą išleido džiną iš butelio.
Arns 2015-12-10 23:11
Ir? Gautų dar vieną Hirosimą ir praeitu noras reikštis. Vakarų propaguojamą dvylipiškumą geriausiai atspindi toleruojama pvz Turkijos savivalė, kai ji aneksavo ir įkūrė Š. Kipro valstybę. Kas yra tas varganas Kipras visai NATO, kai Turkija svarbiam taške sėdi, ir jos gali prireikti labiau nei suverenios valstybės? O džino jokio Rusija neišleido. Japonija, įvykdydama ekspanciją į Kurilus, tikrai išleistu džiną, nes visų pirma ji sulaužytu II pasaulinio karo užbaigimo sutartis kurias pasirašė. Visų antra, Japonija, dėl savo buvusios imperinės politikos, turi tokių pat ginčų ir su Kinija, P. Korėja, Taivanu, taigi jos užmačioms neliktu abejingos ir visos Azijos kaimynės.
Auksine Logika 2015-12-10 23:27
Davaj pagaliau pasakyk kas tau diktuoja ka cia rasinet ir kiek uz tai moka? Jau visiem ilga laika knieti suzinot. Beja pagirsiu - turi tikra zurnaliugos talenta - daug sneket bet nieko visiskai nepasakyt. Pora zodziu tik suerzina, o visa kita kaip suns lojimas i dangu.
Vytax 2015-12-10 23:57
Rusijai teisė galioja tik tada, kai jai tai naudinga. Čia ir yra tas džinas. Įsivaizduok, kad visos pasaulio šalys pradeda taip elgtis?
Arns 2015-12-11 00:12
Kaip rašiau (ir aišku neskaitei), Japonijos atvejis gan unikalus, nes ji tų teritorijų atsisakė pasirašydama paliaubų sutartis.tegu ir formaliai, Japonijos agresijos atveju, su visu pasauliu iškart bendradarbiavimo sutartys netektu galios. Maždaug panašiai, jei Vokietija išreikštu kokias teritorines pretenzijas Lenkijai, jos pripažinimo sutartyse yra punktas nesikėsinti į buvusias teritorijas.