„Tai svarbiausia karinė ekspansija.“ Jau daugiau nei 70 %. To nesitikėjo net JAV. Ką Kinija daro rusams  (2)

JAV pareigūnas pateikė konkrečių Kinijos paramos Rusijai pavyzdžių.


Xi Jinpingas ir V. Putinas
Xi Jinpingas ir V. Putinas
© Kremlin.ru, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vladimir_Putin_and_Xi_Jinping,_26_july_2018_(1).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukšto rango amerikiečių pareigūnas penktadienį perspėjo, kad Kinija padeda Rusijai pasiekti „svarbiausią karinę ekspansiją nuo sovietmečio ir greičiau, nei mes manėme“ nuo karo Ukrainoje pradžios, praneša „Reuters“.

Jungtinės Valstijos skatina Pekiną atlikti „konstruktyvų vaidmenį“ konflikte Ukrainoje ir viliasi, kad jų sąjungininkai prisijungs prie šių pastangų, sakė pareigūnas, pridurdamas: „Tikimės, kad mūsų sąjungininkai palaikys šią poziciją“.

Amerikiečiai ypač tikisi, jog Europos šalys spaus Kiniją sumažinti karinę paramą Rusijai.

[Iš Lenkijos] „Engwe“ švenčia savo 10-ąjį gimtadienį! Su kuponais mažiausios kainos istorijoje ir el. dviračiai dovanų!
4287 1

Tokie išpardavimai būna tik kartą per dešimtmetį. Ir „Engwe“ kompanija švęsdama savo veiklos jubiliejinį gimtadienį paruošė beprotiškų pasiūlymų.

Išsamiau

Šis pareiškimas buvo suplanuotas Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo vizitui į Pekiną, kuris prasidėjo šeštadienį ir truks tris dienas.

Kitas aukštas JAV pareigūnas pateikė konkrečių Kinijos paramos Rusijos kariniam-pramoniniam kompleksui pavyzdžių, nurodydamas didžiulius kiniškų elektroninių komponentų, staklių ir sprogmenų kiekių pirkimus, taip pat bendradarbiavimą kuriant dronus Rusijoje.

J. Bideno administracijos gauta informacija rodo, kad per pastaruosius tris 2024 m. mėnesius „daugiau nei 70 % Rusijos staklių importo atkeliavo iš Kinijos“, taip palengvinant agresorei balistinių raketų gamybą.

 

Tarp tiekėjų į RF buvo minimos tokios Kinijos įmonės kaip „Dalian Machine Tool Group“.

JAV pareigūnai taip pat nurodė, kad įvairios Kinijos įmonės Rusijai tiekė optines sistemas, naudojamas Rusijos tankuose, pristatė dronų variklius ir sparnuotųjų raketų varomąsias sistemas.

JAV mano, jog įtikinus Kiniją nutraukti karinę paramą Rusijai, Ukrainai bus labai pagelbėta. Šis aspektas neseniai buvo aptartas JAV prezidento Joe Bideno ir jo Kinijos kolegos Xi Jinpingo pokalbio metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(41)
(-3)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: