12 000 000 000. Gigantiška karinė parama Ukrainai. Rusai įsigijo galingą priešą iš Azijos  ()

Šalis tapo viena žymiausių Kyjivo rėmėjų.


Ukrainos vidaus reikalų viceministras Bohdanas Drapiatij Japonijoje
Ukrainos vidaus reikalų viceministras Bohdanas Drapiatij Japonijoje
© Ministry of Foreign Affairs of Japan (Atvira licencija) | https://www.mofa.go.jp/press/release/pressite_000001_00274.html

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos sprogmenų neutralizavimo padaliniai iš Japonijos vyriausybės gaus 22 mechanizuotus išminavimo automobilius, pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministerija po susitikimo su Japonijos tarptautinio bendradarbiavimo agentūra (JICA).

Pernai ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis pareiškė, kad Ukrainai reikia 37 milijardų dolerių ir daugiau nei 10 000 išminuotojų, kad galėtų užbaigti savo teritorijos išminavimą. Šiuo metu šalyje dirba tik 3000 specialistų. Ukrainos partneriai išminavimo pastangoms jau skyrė 250 mln. dolerių.

2024 m. vasarį Ukrainos Valstybinė ekstremalių situacijų tarnyba atskleidė, kad Ukrainoje, kaip teigia „Suspilne“, užminuota 156 000 kvadratinių kilometrų žemės.

Po šio pareiškimo kovo pradžioje Ukrainos Ūkio ministerija pasirašė susitarimą su duomenų analizės įmone „Palantir“ dėl bendradarbiavimo humanitarinėje išminavimo srityje. 

[Vokietija!] Tik 34€ ištraukiama sodo žarnos ritė su reguliuojamu 7 funkcijų purkštuvo antgaliu. Paskutiniai vienetai
4336 5

Nuostabiai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Labai gera kokybė ir panaudojimo galimybės

Išsamiau

„Iki šių metų pabaigos Ukraina gaus 14 mechanizuotų išminavimo mašinų iš Japonijos vyriausybės ir JICA.

Dar aštuonios transporto priemonės į šalį bus pristatytos iki kitų metų balandžio. NIKKEN kompanija pagamino 12 tokių transporto priemonių, o kitas Japonijos gamintojas gamina likusias dešimt“, – rašoma Ukrainos ministerijos pranešime.

Japonija pridūrė, kad išminavimo mašinos, kurių Ukraina dar neturi, sėkmingai pasirodė šalinant sprogmenis Kambodžos laukuose.

„Esame dėkingi Japonijos vyriausybei ir JICA už paramą Ukrainos išminuotojams. Viso masto karo metu Valstybinė pagalbos tarnyba gavo techninę pagalbą iš JICA, kurios bendra suma viršija 30 mln. dolerių. Ją sudaro specializuoti kranai, personalo transportavimo automobiliai, modernūs metalo ieškikliai, apsauginės priemonės.

 

Tačiau reikšmingiausias mūsų bendras projektas – Valstybinės pagalbos tarnybos Mokymo centro, kuriame bus mokomi išminuotojai ir išbandoma pažangiausia įranga, plėtra“, – teigė vidaus reikalų viceministras Bohdanas Drapiatij.

Susitikime su Ukrainos delegacija JICA vyresnioji viceprezidentė Katsura Miyazaki išreiškė paramą Ukrainos žmonėms pražūtingame Rusijos pradėtame kare. Ji taip pat pabrėžė Japonijos pasirengimą suteikti Ukrainai ilgalaikę pagalbą išminavimo ir atstatymo srityse.

Kitas JICA atstovas Junko Masuda, Valdymo ir taikos kūrimo departamento generalinis direktorius, pažymėjo, kad Ukraina ir Japonija turi sėkmingą bendradarbiavimo ir tarpusavio supratimo istoriją.

„Ukraina parodė savo atsparumą ir įsipareigojimą vystytis. Mes remiame ir prisidedame prie to. JICA parengė projektą, kuriame nurodytos pagrindinės Ukrainos atkūrimo ir plėtros kryptys. Taip pat daug dėmesio skyrėme Valstybinės pagalbos tarnybos sprogmenų neutralizavimo specialistų išminavimo pajėgumų stiprinimui“, – pabrėžė J. Masuda.

 

Kol JAV Kongresas ir toliau stabdo itin svarbios pagalbos teikimą Ukrainai, Japonija padidino savo pagalbą karo draskomai šaliai ir tapo viena žymiausių Kyjivo rėmėjų.

Pirmaisiais 2024 m. mėnesiais Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis paskelbė, kad bendra Japonijos pažadėta ir jau suteikta pagalba viršys 12 mlrd. dolerių.

Vokietijos ekonominių tyrimų instituto duomenimis, 2024 m. sausio mėn. Japonija užėmė šeštąją vietą didžiausius pagalbos paketus teikiančių šalių sąraše, įnešdama daugiau nei septynis milijardus eurų, pranešė „Deutsche Welle“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)

Komentarai ()