[ŽT] Galingas nokautas Rusijai. „Jokių TOP 5“  ()

„Kolonijinė priklausomybė pačia tikriausia prasme“.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© doctor-a (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/chinatown-urban-business-travel-2262230/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai galingas nokautas. Rusijai nepavyko patekti tarp didžiausių Kinijos prekybos partnerių. Remiantis gaunama informacija, Kinija Rusijai yra didžiausia žaliavų rinka (32 proc. eksporto) ir pagrindinė prekių tiekėja (41 proc. importo). Tačiau pačiai Rusijai tenka tik 3,3 proc. 3,5 trilijono JAV dolerių vertės Kinijos eksporto ir ji net nepatenka į Kinijos eksporto rinkų penketuką. 

„Tai nelygiavertis bendradarbiavimas ir kolonijinė priklausomybė pačia tikriausia prasme“, – šią informaciją komentavo Rusijos ekonomikos analitikas Anatolijus Nesmijanas. 

[Vokietija] Fantastiški suktukai-grąžtai tik 30€! Su 2 baterijomis, reguliuojami greičiai, 23+1 padėtys ir kt.
5311 4

Nuostabai geros kainos

Iš Vokietijos greitas ir saugus siuntimas

Du skirtingi modeliai

Puikus funkcionalumas

Išsamiau

Pasak jo, be Kinijos Rusijos eksportas tiesiogine to žodžio prasme „išsikvėps“, o tai smukdys Rusijos ekonomiką, kuri ir taip yra ant žlugimo ribos. 

„Rusijos rinkos praradimas Kinijai sukels nemalonų dilgčiojimą, tačiau visiškai nieko mirtino nenutiks. Be to, prekių mainų struktūra yra tokia, kad pigios žaliavos keliauja į Kiniją, o brangūs gatavi produktai atkeliauja iš Kinijos, kurie technologiškai pažangesni, todėl daug brangesni. Būtų kvaila manyti, kad Kinija nesupranta tokio didelio Rusijos prisirišimo prie jos rinkos, o dar kvailiau tikėtis, kad kinai neišnaudos persvaros savo naudai“, – pabrėžia jis. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(0)
(85)

Komentarai ()