Visiškas košmaras. Kaip JAV išduoda Ukrainą (Video)  ()

M. Johnsonas greitai pakeitė savo poziciją.


Johnas Kirby
Johnas Kirby
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=9pRbB53RgRE

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Atstovų rūmų pirmininkas Mike'as Johnsonas paskelbė, kad iki šios savaitės pabaigos jis pateiks balsavimui pagalbos paketus Ukrainai, Izraeliui ir Taivanui. 

Kongreso narius supykdė nesėkminga Irano raketų ataka prieš Izraelį. Jie nusprendė, kad reikia skubiai padėti Izraeliui. Buvo nuspręsta balsuoti už pagalbą tik šiai šaliai, o Ukrainos paketą atidėti ant lentynos. Bet tada iš karto sukilo keli įtakingi rūmų nariai. 

Spaudžiamas pagrindinių kongresmenų, M. Johnsonas greitai pakeitė savo poziciją ir dabar yra beveik pagrindinis pagalbos Kyjivui rėmėjas.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
8168 6

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

„Manau, kad Ukraina, Izraelis ir Azijos šalys gaus visapusišką pagalbą“, – sakė žvalgybos komiteto pirmininkas Michaelas Turneris. „Ir tai nutiks ne tik dėl Irano eskalavimo Artimuosiuose Rytuose, bet ir dėl to, kad mūsų sąjungininkai nusipelno mūsų paramos.“

Jį tvirtai palaikė Užsienio reikalų komiteto vadovas Michaelas McCallas. „Tai, kas atsitiko Izraelyje, vyksta kiekvieną vakarą Ukrainoje“, – sakė jis populiarioje CBS laidoje „Face the Country“. – Suteikdami pagalbą Izraeliui, bet palikdami Ukrainą, padedame laimėti ištikimam Rusijos sąjungininkui Iranui, nes būtent jis aprūpina Maskvą bepiločiais orlaiviais, kurie skraido bombarduoti Ukrainos. Kas perka Irano naftą? Kinija“. Kongresmenas pridūrė: „Negalime sakyti: Iranas yra blogas, Kinija yra bloga, o Rusija yra gerai“.

 

Dėl M. Johnsono paskelbto plano neaiškūs du pagrindiniai dalykai. Anksčiau jis skelbė, jog dalį paketo norėtų suteikti Ukrainai paskolos forma. Kartu pranešėjas pripažįsta, kad didžioji paketo dalis bus skirta šaudmenų gamybai pačiose JAV, ypač artilerijos sviedinių, kurie taip reikalingi Ukrainai. „Tai yra nauji darbai amerikiečiams, kurie kuria modernius ginklus ir amuniciją“, – dabar sako jis, kartodamas tai, ką jau seniai kalbėjo ekspertai.

Be to, į Ukrainos paketą M. Johnsonas nori įtraukti nedidelę dalį – nuo ​​5 iki 8 milijardų dolerių įšaldyto Rusijos turto. Tačiau šiai iniciatyvai reikės patyrusių teisininkų, o tai gali labai sulėtinti viso paketo priėmimą.

Bet kokiu atveju balsuoti dėl pagalbos bus sunku. Atstovų rūmuose kraštutiniai dešinieji bandys blokuoti pagalbos Ukrainai paketą, o kairieji demokratai priešinsis pagalbos skyrimui Izraeliui, kurį kaltina palestiniečių genocidu Gazos Ruože.

 

Taip pat nežinoma, kaip Senate seksis patvirtinti visus šiuos paketus. M. Johnsono sprendimas balsuoti dalimis buvo sutiktas be entuziasmo tiek Baltuosiuose rūmuose, tiek aukštuosiuose Kongreso rūmuose. „Manome, kad reikėtų balsuoti dėl mūsų paketo“, – sako Senato daugumos lyderis Chuckas Schumeris. Prieš du mėnesius senatorių patvirtintas paketas Ukrainai, Izraeliui ir Taivanui numato 95 mlrd. dolerių sumą. 

Matyt, tiek senatoriai, tiek Joe Bideno administracija sutiks patvirtinti paketus, už kuriuos balsuoja kongresmenai – toliau vilkinti šios problemos sprendimo tiesiog neįmanoma. Jei Izraelis su savo aukštųjų technologijų ginklų sistemomis sėkmingai priešinasi Irano bepiločiams orlaiviams ir raketoms, tai Ukraina tiesiogine prasme kasdien kraujuoja po didžiulių Rusijos smūgių.

 

Kaip ir buvo galima tikėtis, Kyjivas kreipėsi į JAV su pagrįstu klausimu: „Kodėl Amerika negali apsaugoti Ukrainos taip, kaip saugojo Izraelį?

Žinojau, kad ši problema iškils“, – sakė Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby. – „Tai skirtingi konfliktai, skirtinga oro erdvė, skirtingi grėsmės modeliai. Prezidentas nuo pat konflikto Ukrainoje pradžios aiškiai leido suprasti, kad JAV nedalyvaus šiame konflikte.“

Bent jau nuoširdu ir tikra. Tokiomis sąlygomis Kyjivas gali tik tikėtis, kad Kongresas suteiks bent šiek tiek pagalbos. Pinigai grynais, kreditu, su rusišku turtu arba be jo. Kaip nori. Ir kuo greičiau, tuo geriau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(23)
(-2)

Komentarai ()