Nokautas Putinui. Tai tikra sensacija  ()

Ragina Europos Tarybos ir Europos Sąjungos valstybes nares nutraukti visus ryšius su V. Putinu.


Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja
Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja
© Adrian Grycuk, CC BY-SA 3.0 PL | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Plenary_chamber_of_the_Council_of_Europe%27s_Palace_of_Europe_2014_01.JPG

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja (PACE) nepripažįsta Vladimiro Putino teisėtu šalies agresorės Rusijos prezidentu. Tai teigiama balandžio 17 dienos nutarime, paskelbtame organizacijos interneto svetainėje.

„V. Putinas kaip prezidentas ar ministras pirmininkas be pertraukos valdo Rusijos Federaciją nuo 2000 m., o Rusijos konstitucijos pataisos, priimtos 2020 m. liepą ir Europos Komisijos pripažintos neteisėtomis, leidžia jam likti savo pareigose iki 2036 m. ir sukurti režimą, kurio tikslas – karas prieš demokratiją ir po buvusios Sovietų Sąjungos žlugimo nusistovėjusios Europos ir pasaulio tvarkos pertvarkymas“, – mano PACE.

Jie pažymėjo, kad jo veiksmų rezultatas – dalies Moldovos, Padniestrės, – okupacija, 2008-ųjų invazija į Sakartvelą, taip pat nuo 2014 metų vykstantis karas Ukrainoje. Europos politikai taip pat mano, kad Kremliaus vadovas yra tiesiogiai atsakingas už opozicionieriaus Aleksejaus Navalno mirtį kolonijoje.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
8234 6

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Kovo 17 d. V. Putinas buvo paskelbtas „rinkimų“, kurie nuo pradžių nebuvo laisvi ir sąžiningi, be to, buvo surengti okupuotose Ukrainos teritorijose ir Moldovos Padniestrėje, nugalėtoju – šiurkštus JT Chartijos ir suveriniteto pažeidimas, sakoma rezoliucijoje.

„Asamblėja nepripažįsta Vladimiro Putino, kaip Rusijos Federacijos prezidento, teisėtumo ir dar kartą ragina Europos Tarybos ir Europos Sąjungos valstybes nares ir stebėtojas nutraukti visus ryšius su juo, išskyrus humanitarinius tikslus ir taikos siekį. Asamblėja primena, kad prezidento kadencijos apribojimų panaikinimas atitinkantis Vladimiro Putino interesus, pažeidžia ne tik Rusijos Konstituciją, bet ir nusistovėjusius tarptautinius teisės principus“, – pabrėžiama dokumente.

 

Rusija pamažu virto valstybe, draudžiančia bet kokią politinę opoziciją, o pačioje šalyje, pasitelkus fašistinio stiliaus propagandą, aplink V. Putino figūrą buvo įvestas asmenybės kultas, rašoma rezoliucijoje.

PACE paragino Europos šalis sustiprinti sankcijas šaliai agresorei ir tęsti karinę pagalbą Ukrainai. Europarlamentarai taip pat mano, kad ES turi pripažinti Rusijos stačiatikių bažnyčią Rusijos įtakos instrumentu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(0)
(96)

Komentarai ()

Susijusios žymos: