[ŽT] „Kinija peržengė raudoną liniją.“ Ji buvo nubrėžta 2022 m. Kas dabar bus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-05-02 17:11
Tai aišku, kaip Kinija gali spjauti į savo krikštatėvį, vyresnįjį komunizmo brolį, savo chebrantą, kuris pažįsta visą pasaulį, turi daug ryšių ir kuris mokina, kaip reikia apžaidinėti vakarus. Kinija šioje vietoje yra Rusijos mokinys, kuris dabar už mokytoja turi daugiau pinigų, bet Rusija vis tiek yra autoritetas. Šitiek laiko kartu bendradarbiauta, kurta planų, kaip pavergti vakarus. Negali Putino palikti likimo valiai. Nes rusai dar gal ir keršins paskui kinam, jei tai padarys.
Gintarinis 2024-05-03 06:02
Baidenas išreikš gilų susirūpinimą.
immortallt 2024-05-03 07:29
Oho, kiek prikūrei iš nieko priežasčių. O ką iš tikrųjų mainais davė maskoliai?
Benediktas 2024-05-03 07:48
Manau Didžiausia Rusijos dovana Kinijai yra bendra strategija prieš vakarus, ryšiai visame pasalyje, kinų komunistai gali mokytis pas rusus, kaip leisti vakaruose dezinformaciją, kaip skaidyti vakarus. Negalima pamiršti, kad visos sovietų sajungos karinės ir kosmoso technologijos praktiškai perėjo pas kinus. Sovietų Sajunga su Kinija juk ilgai bendradarbiavo, žvalgybų ryšiai, pažintys manau ten persipynę. Jų bendras priešas yra vakarai - tik vakarai naivūs Kinam leido daug uždirbti. Manau kinų trolių fermos drba tiek Rusijos, tiek Kinijos naudai, neaplenkiant ir rinkimų Amrikoje, Trumpo išaukštinimo komentaruose, bei varymo and demokratų, Ukrainos ir t.t. Bendra strategija jų, suvienijus jėgas, gali daugiau padaryti. Aišku tai naudinga tik Kinijos komunistinei grietinelei. Pačiai Kinijai tai geriau butu spjauti į Rusiją ir prekiauti su Vakrais, kaip seniau. Bet Kiniją valdo vinintelė komunistų partija, kuri netikiu kad paliks Putiną likimo valiai, ir sužlugdys jį.
Dannas3 2024-05-03 09:51
Kiek pamenu, amerikieciai kinams nedraude finansiskai remti rusus. Draude tik tiekti letaline ginkluote. Taip kad straipsnio pagrindindine mintis apie perzengtas ribas yra netiksli.
immortallt 2024-05-03 10:13
Kokia bendra strategija? Sovietinės technologijos pasenusios buvo dar žlungant sovietams. Dabar tai muziejiniai eksponatai. Taip, kol sovietų sąjunga nebuvo prie žlugimo ribos, o kinai nebuvo tiek išaugę, tada tikrai buvo draugai, ir daug bendrų reikalų. Dabar maskoliai kinams yra patogūs, bet būti draugais, traukti nuolat iš šiknos - absoliučiai jokios motyvacijos, nes kinai už maskolius kartais stipresni. Kinams uždirbti leido dėl kelių priežasčių, pirma, kad žmonės iš bado nemirtų. Antra, kad atsirastų poreikis laisvėms. Ar pavyko? Iš dalies. Komunistų partija, kaip ir visa Kinija gyvena iš prekybos su vakarais. Visos investicijos ir toliau eina į prekybą su vakarais. Likimo valiai nepaliks, pasinaudos jo žlugimu, de facto ar ir de jure okupuojant teritorijas ir verslus. Toks scenarijus yra net blogesnis vakarams ilgu laikotarpiu, nes priklausomybė nuo importo sumažėtų, galia didėtų.
Benediktas 2024-05-03 10:21
Kinai okupuos dalį Rusijostik tuo atveju, jei papūstų radikalūs vakarų vėjai Rusijoje, visas esamas režimas prarastų valdžią, bet jei Putiną pakeis žmogus iš to pačio klano, tik bus draugiškesnis vakarms, užbaigs karą, tai neokupuos, toliau palaikys draugiškus santykius. Aš Kinijos neišvaizduoju, kaip grynai kapitalistinės šalies. Ją vistiek valdo viena partija, nėra jokių svertų, jie gali vadovautis daugiau idialogija, nei ekonomika kritiniu metu. Jie gi dirba ne žmonėms, kodėl jiems turėtų rupėti Kinijos ekonomika. Putinui pvz. - nerūpi, kaip žmones gvena, bet kartu su chebra visada jie gyvens gerai - nesvarbu, ar žmonės mirs badu. Tas pats ir Kinijoje, komunistai gerai gyvens bet kuriuo atveju, net jei BVP kris per pusę. Jei gros pagal vakarų dūdelę, tai pirma praras stiprų sajungininką Rusiją, o paskui savo valdžią, su vakarų pagalba laikui bėgant. Daug žmonių pamatys vakarietišką gyvenimą, jei ne gyvai, tai per media. Ir tada isaugs paciu komunistu nauja karta, kurie vis labiau atlaisvins pancius kinams. O jei praras Rusiją, kaip sajungininką, tai Tavano nepaims irgi. Vakarams bus daug lengviau tavrkyti tik su Kinija, nei su Kinija ir Rusija.