„Pirmas kartas nuo Antrojo pasaulinio karo.“ Išsipildė didžiausias košmaras. Jie jau laukia Putino  ()

Svarbus žingsnis „visoms tautoms, siekiančioms gyventi taikiame ir saugiame pasaulyje“, sako Ukrainos užsienio reikalų ministras.


Haga laukia V. Putino
Haga laukia V. Putino
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=JeqwohM52vc&t=65s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Tarybos Ministrų Komitetas pavedė savo generaliniam sekretoriui parengti dokumentus, dėl susitarimo su Ukraina dėl specialaus tribunolo Rusijos agresijos nusikaltimams steigimo, 2024 m. balandžio 30 d. socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

Diskusijos dėl specialaus agresijos nusikaltimų tribunolo vyksta nuo 2022 m., tačiau praktinės pažangos šiuo klausimu ilgą laiką nebuvo, nes Ukraina pasisako už tarptautinio tribunolo (t.y. remiantis tarptautine organizacija) sukūrimą, o pagrindiniai Vakarų sąjungininkai pasisako už vadinamąjį hibridinį formatą (kai tribunolas vyksta pagal Ukrainos įstatymus, bet remiamas tarptautinių partnerių).

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Masiškai perkami išmanūs LED šviestuvai, dažų purkštuvai, Android planšetės, puikiai apžvalgininkų vertinami 3D spausdintuvai ir kt. (Video)
2784 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „N-One NPad Pro“ - 8+128GB, 4G LTE, 10,4 2K ekrano Android planšetė

2) „Drillpro“ - 20V suktukas, su dviem baterijomis, įkrovikliu

3) „BIQU B1“ - puikios kainos 3D spausdintuvas

4) „Artillery Sidewinder X2“ - ypatingai populiarus ir puikiai patyrusių apžvalgininkų vertinamas 3D spausdintuvas

5) „BlitzWill BW-CLT1“ - masiškai perkamas išmanus LED šviestuvas

6) „MUSTOOL“ - 1300W dažų purkštuvas su 2 baterijomis ir įkrovikliu

Išsamiau

D. Kuleba palankiai įvertino šį sprendimą ir padėkojo visiems komiteto nariams, kurie palaikė šį žingsnį.

„Šis reikšmingas sprendimas įpareigoja ET generalinį sekretorių parengti reikalingus dokumentus, palengvinančius konsultacijas pagrindinėje grupėje dėl Tribunolo ir susitarimo tarp Ukrainos ir Europos Tarybos projekto dėl jo faktinio įsteigimo“, – sakė jis.

Sprendimu taip pat patvirtinamas tolesnis darbas dėl galimo papildomo susitarimo dėl tokio tribunolo finansavimo. „Tai svarbus praktinis žingsnis siekiant pradėti tribunolą. Kiekvienas toks žingsnis priartina mus prie įrodymo, kad teisingumas už agresijos nusikaltimą prieš Ukrainą yra neišvengiamas“, – pabrėžė D. Kuleba.

 

„Mes ir toliau dirbame siekdami užtikrinti, kad visapusiškai veikiantis tribunolas vykdytų šį teisingumą. Tai labai svarbu ne tik visiems ukrainiečiams, nukentėjusiems nuo Rusijos agresijos, bet ir visoms tautoms, siekiančioms gyventi taikiame ir saugiame pasaulyje“, – sakė D. Kuleba.

Tarptautinis agresijos nusikaltimų prieš Ukrainą baudžiamojo persekiojimo centras (ICPA) oficialiai pradėjo savo veiklą 2023 metų liepos 3 dieną Hagoje. ICPA rems ir koordinuos agresijos nusikaltimų bylų rengimą, išsaugodamas pagrindinius įrodymus ir palengvindama bylų kūrimo procesą ankstyvoje stadijoje.

Tai pirmasis atvejis, kai nuo Antrojo pasaulinio karo buvo sukurta iniciatyva tirti agresijos nusikaltimą su tarptautine parama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(2)
(82)

Komentarai ()

Susijusios žymos: