„Mes turėsime grąžinti Ukrainai Krymą.“ Kas laukia Rusijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-04-24 13:42
Labai jau pesimistiškai jis čia gasdina rusus. Reikia dėti pastangas į Trumpo išsrinkimą ir kad Kinija kartu eitų iki galo, padėtų finnasiškai ir karine pramone, nepaisant sankcijų ir vakarai eis į derybas, nes ukrainičių pritruks, o savo siųsti nenorės.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-04-24 14:24
Velniop čia tos nuomonės. Nėra jokių oficialių pranešimų iš pačio Kremliaus, kad jis neva nebežino ką daryti. Nėra jokių pranešimų iš oligarchų, kurie sakytų, kad norime, kad Rusija būtų padalinta į 10 valstybių. Aš išvis nebesuprantu kam reikalingi tokie straipsniai: ėjau per turgų, nugirdau bobas šnekant - spausdinams traipsnį. Ekspertai kalba... Dėl manęs tai jie nors ir Dievo pranašaus tegul pasivadina. Fakto, kad tai tik nuomonė, nekeičia! O nuomonių šioje planetoje galime kone 8mlrd. pririnkti. O po savaitės iš naujo rinkti, nes dalis jų jau bus pasikeitę
donatasv 2024-04-24 14:32
Trumpo tikslas aiškus susidorot su kinija taivaniečių rankomis sukeliant sukilimą. Pridengs taivaną kaip pridengia Izraelį ir tieks ginklus. Jei Europa nesikiš komunistui kinui ruskelio bėdos nelabai rūpės. Trumpas gali nutraukti ginklų tiekimą Ukrainai ir pagal kinus karas turėtų prasidėti 2027. Dėl to Europa ir myžčio** dėl grėsmės iš ruso, bando normalizuot santykius su komunistais, kad viskam užsisukus komunistams nekiltų noro remt ruso. Taip kad dar čia neaišku kur ir su kuo vakarai eis derėtis. Greičiau ruskelis ir ukraina nueis į 3 planą.
Benediktas 2024-04-24 14:42
Kodėl taip manai? Jis gi nerašo to savo rinkimų programoje. Nei niekur to nesakė.
donatasv 2024-04-24 15:17
Kaip tu kitaip įsivaiduoji šiuolaikinį karą? Tipo dvi branduolinės valstybės eis 1 vs 1? Ne žais svetimomis rankomis. Teoriškai taivanas nėra labai pajėgus atlaikyt kino ir eit vien į gynybą. Viskas turėtų būt permesta į žemyninę kiniją. Be pilietinio karo ir palaikymo iš žemyninės kinijos ilgai netems taivanas.
HardAxe 2024-04-24 15:30
ruselis vienaip ar kitap liks ant lentos, visai iš vaizdo nepasitrauks. Visgi teritorijų, resursų ir žmonių jis turi. jei eu norės konfrontuoti rusą, tai lengviau daryt ukrianiečių rankomis kolkas. Irano perversmo korta jau buvo sužaista, nepaėjo. Gazos korta irgi panašiai nusėdo. Įdomu kaip rytų regione žais Turkija ir ką darys BY pas mus. Gal Batka ir rusijos vasalas, bet jis gali įtakoti pusiausvyros lėkštę mūsų kieme. as ten darosi Kinijos, Indijos, Korėjos, Afrikos platumose velniai žino. Per mažai istorinio konteksto turiu, kad spėlioti turgaus lygiu situaciją.
Benediktas 2024-04-24 15:33
Galbūt, bet iš kur teigi, kad būtent Trumpas tai norės daryti? Gal jis susitars, pasirašys paktą su Kinija ir leis okupuot Taivaną. Jei rusams leidzia pasiimt Ukrainos teritorijas, tai kodel jis gali neleisti Kinams pasiimti Taivaną?
donatasv 2024-04-24 15:52
Make amerika great again nebus įmanoma kol nesusidoros su kinu, kuom toliau tuo labiau dominuos kinas pasaulyje. Ruskelis jau užmarštyje paskendęs iki kaklo, nors trumpui rusija nelabai ir rūpi. Vaidina draugelį bet kaip ir pats putinas sakė jį prognazuoti sunku. Bet čia aišku tik mano požiūris ir tik mano spėjimas.
immortallt 2024-04-24 16:16
Apsileidėlio pasiteisinimas, kad blogai gyveni, nes kitas kaltas. JAV blogai, nes santykiai pasikeitė išlaikomų ir dirbančių, pasikeitė koncentracijos gyventojų, pasikeitė poreikiai, ne dėl to, kad kinai išlipo iš bado.
donatasv 2024-04-24 16:30
Pasikeitė dėl ko? Žmonės su išsilavinimu ir gebandys dirbt galva amerikoje gyvena gerai. Visi kiti velkasi iš paskos bandydami prisivyti infliaciją. Dėl ko visa tai nutiko? Nes gamyba kinijoje pigiau. Fabrikų apmažėjo, tuščiom galvom dirbančių prie linijos poreikias tolygiai krito. Dėl to ir turi visa tai ką tu katik išvardinai.
Absoliutas 2024-04-24 16:50
rusofašistams bus pipiec, kaip ir hitleriui tik laiko klausimas kada. Ir tas pats Trumpas pamates, kad Ukraina pralaimi ijungs zalia sviesa, kad sutriuskint raudonajy mara. Niekas nera suinteresuitas kad rusofašizmas klestėtu o ypac Kinija, todėl rusofašistai ir perka amunicija is š.korejos o ne iš kinijos. rusofašistai tik trukdo Kinijai dominuoti Azijoje.
HardAxe 2024-04-24 17:28
geriausia pavyzdžiais turbūt vardinti. Pritaikius žvėriškas sankcijas jau buvo įveiktos tokios šalys kaip Š.Korėja ir Iranas. Žmonės ėmė badauti, nuvertė valdžią ir viskas stojo į vietas. Dauguma sankcijų buvo netikėtos, dujų korta karo pradžioje europoj nesuveikė, bet rusai jau pradėjo persitvarkymą, turės laiko - pabaigs. Iki tokios izoliacijos kaip Korėja/Iranas jiem dar toli, tai ir ekonominės sąlygos rezultate bus geresnės.
donatasv 2024-04-24 23:08
Prieš invaziją į Ukrainą putinas paleido ne vieną programą žemės ūkiui ir maisto pramonės įmonėms. Kitais žodžiais tariant iš šalies kuri didelę dalį maisto produktų importuodavo patapo šalis kuri gali pati pasigaminti/užsiauginti visko ko reikia. Prisileido užsienio investuotojų su minimaliais mokesčiais, kurie atsinešė technologijas, pastatė gamyklas ir aprūpino ruskelį viskuo kuom reikia ir negana to už pusdykį atidavė viską rusams traukdamiesi. Kitas aspektas rusija yra didelė šalis su dideliu išteklių kiekiu. Priešingai nei tavo išvardytos šalys rusas gali dempinguoti kainą nuo žemės ūkio produkcijos, miškų iki visiems taip reikalingų žaliavų. Ko pasekoje yra sukuriamas lobistų ratas kurie dirba ta linkme, kad nebūtų sankcijų, galų gale kad apeiti sankcijas ir uždirbt iš to. Dar šalia to turi tokias kaimynes kaip indiją ir kiniją. Indija ir Kinija tarpusavyje nesutaria nes turi neišsprestų konfliktų. Nors rusas ir linksta link kino bet indija šioje vietoje bando konkuruoti ir patraukti ruskelį į savo pusę. Tai dar labiau palengvina gyvenimą ruskeliui iškišant savo prekes. Vienu žodžiu jeigu viskas būtų taip paprasta tai seniai jau būtų ruskelis uždusintas.
HardAxe 2024-04-25 10:45
aš čia ironiškai rašiau, visiškai su tavim sutinku Donatai. Ką turėjau omeny,- jeigu išgyveno Korėja ir Iranas, kodėl rusas turėtų bankrutuoti? Ekonomikai turbūt buvo šokas atsiradus sankcijom, bet praėjo metai, verslai prisitaiko.
immortallt 2024-04-25 13:19
Reformas žemės ūkyje gerai apibendrina primilžio staistika, kai per metus pieno kiekis išaugo 4 kartus. Kas bent kiek supranta iš kur atsiranda pienas, supranta, kad per metus 4x prieaugio būt negali. Kas įvyko faktiškai, pradėjo vežti pieno miltelius iš Kinijos, gamina pieno produktus iš augalinių riebalų ir vadina sviestu, grietine ir grietinėle. Net oficialiais duomenis, apie 80% pieno produktų yra riebalų mišiniai maskolyne. Kaip ir yra sviesto, tik ten ne sviestas. Išteklių turėti neužtenka, juos reikia dar ir išgauti, sugebėti transportuoti, o kai kuriais atvejais ir transformuoti. Konkuruoja indai su kinais? Na nebent kuris pigiau nupirks ar su daugiau apribojimų. Didelių meilių ir simpatijų nerodo maskoliams. Taip, neuždarysi pilnai maskolių, bet pilnai uždaryti net nebūtina.
HardAxe 2024-04-25 15:25
Derlius kyla, eksportas auga: https://www.osw.waw.pl/en/publikacje/an ... od-exports mes patys (eu, lenkija) tik didinom maisto importą. (nesimato 2023) https://www.osw.waw.pl/sites/default/fi ... k=bMMWu5D1 Nematau priežasčių badui. Nebent trūks importinių produktų, bet jų didelė dalis ir taip nematė, o dalis dės skersą ant kainų, mažai ką paveiks.
immortallt 2024-04-25 16:18
Šaltinis - RF Gali būti ir tiesa, bet aš jau tikrinčiausi. Antra, įdomiai atrodo grafikas, kai 2023-2024 derlius mažėja kažkas 10-15%, o eksportas auga 10-15% iki absoliutaus rekordo. https://www.osw.waw.pl/sites/default/fi ... k=NtM1ZbCK Ir čia tik grūdai. Turėdamas grūdų iš bado nenumirsi, jei tų grūdų neeksportuosi. Žinom kaip sovietai grūdus į ginklus keitė, o žmonės Baltarusijoje/Ukrainoje iš bado mirė. Bet maisto reikia ne tik grūdų, bet ir kiaušiniai, ir pienas, ir kiti produktai. Taip, tai jau tik patogumas, bet visko trūkumas veda prie ekonominių problemų. Tie kas išgali, daugiau išleis kontrabandai ar vietinėm bet sunkiai prieinamom prekėms.
donatasv 2024-04-25 16:28
Nelygink maisto kokybės su kiekybe tai yra du skirtingi dalykai. Tepa margariną nesukdami galvos ant savo paruoštos duonos ir užmeta šlapenkės daktariškos su tualetinio popieriaus priemaišomis. Vakarietiška būtų geresnė? Gal bet gyvena su tokia ir vargo nemato. Svarbu tik vienas aspektas daugumai, kad būtų pigu. Indai ir kinai konkuruoja ir dar kaip. Kitaip sakant indai labai nemėgsta kinų ir jiems nepatinka, kad senas jų partneris rusas metasi į kinijos pusę. Šioje vietoje gali nekliedėt, kad visiem svarbu numelšt ruskelį ir pasinaudot susidariuse situacija. Indijai yra daug svarbesnių faktorių nes jie jaučia kinijos grėsmę ir į tai reaguoja.
immortallt 2024-04-26 07:31
Margarino gamyba išaugusi dešimteriopai, tai ne žemės ūkis išaugęs dešimteriopai. Indai ir kinai tarpusavyje konkuruoja, bet ne dėl to, kas brangiau nupirks maskolių naftą. Indai stipriai sumažino kiek naftos perka iš maskolių. O kai perka, tai atsiskaito rupijomis, o ne kaip įprasta rinkoje - doleriais. Kai atsiskaito rupijomis, reiškia, kad indai kontroliavo, kam gali išleisti pinigus maskoliai.
donatasv 2024-04-26 08:41
O kam dešimteriopai augint žemės ūkio produkciją? Geriau neburt ir traukt skaičius iš lempos leiskim statistikai šnekėti. Taipat rasi įdomios info su rusija, kinija ir indija: https://www.statista.com/chart/amp/2692 ... exporters/ Vien kviečių eksportas tau rodo, kad žemės ūkio sfera buvo išauginta iki pirmaujančios valstyvės pasaulyje. Gal paieškot kitų produktų kad nustotai sekt pasakas? Lenkai ir lietuviai bliauna, kad ruskio šiltnamių produkcija žudo jų ūkininkus nes dempinguoja kainą, jau nebesugeba konkuruoti.