„Mes turėsime grąžinti Ukrainai Krymą.“ Kas laukia Rusijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2024-04-26 09:56
nejuokinkit, vienokią ar kitokią maisto pramonę jie turi. Klimatas ne egipto, žemės ne kaip liuxemburge. Ko jau ko, bet mėsos ir duonos jiem užteks. Kitos sferos - gal, bet maistas jiem nesibaigs.
immortallt 2024-04-26 10:54
Kviečiai - mažiausią pridėtinę vertę kurianti žemės ūkio produkcija. Šalis su didžiausiu plotu žemės ir vienu mažiausių gyventojų tankiu. Kinija, kuri pagal plotą ~30% mažesnė nei maskoliai, ir su >10x didesne populiacija, pramone, ženkliai daugiau kalnų, kur negali kviečių auginti, o ryžių augina dar daugiau, nei kviečių, kai maskoliai ryžių jau neaugina. Tad ne, nieko įspūdingo. Ir kaip sakiau, badu nenumirs, bet mano akcentas ant aukštesnės vertės produkcijos, konkrečiu mano pavyzdžiu - pieno produkcija. Ir beje, nieko ypatingo nėra maskolių kviečių išaugintų kiekyje. Tiesiog vakarų technologijos atėjo, kaip ir pas mus. Pas mus net šiek tiek didesnis augimas produktyvumo. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... production Matai, jei maistą iškeis į artilerijos sviedinius, kaip darė sovietai - tai baigtis gali, net ir turint. Jei trūks degalų - maistą nuimti ir išvežti bus komplikuota. Grįš prie kolūkių ir mokinius į laukus veš, kad rankomis nuiminėtų. Ir dar kartą, sakau meluojama daug su statistika pas juos ir tiesiog maisto pramonės produkcija pakišama po žemės ūkio produkcija - importuoti augaliniai produktai, baltymai ar pan., užskaitomi kaip vietinė produkcija. Taip, grūdų visais laikais išaugindavo daug, nes tiesiog plotai milžiniški. Jokio ypatingo kito skirtumo nėra.
donatasv 2024-04-26 11:44
Sunku patikėti, kad putleris nepasimokė iš ankstesnių klaidų jau vien tai, kad vyko nemažos investicijos į žemės ūkį ir maisto pramonę prieš karą indikuoja visai ką kitą.
HardAxe 2024-04-26 14:17
kaži ar jis tam ruošėsi. Pirmiausia prasileido su ukrainos pasipriešinimu. Tas, manau, buvo netikėta. Staigus puolimas turėjo padaryti įspūdį ir sulaikyti nuo pasipriešinimo, bet baigėsi ištaškytom šarvuočių kolonom. Antra "nelaimė" buvo vakarų palaikymas. Ukrainos puolimas tikrai nebuvo siekins konfrontuoti su vakarais. Net su nusistovėjusiu frontu ir kiek atsigavusia ukraina vos stoja parama - rusai juda į priekį. Be HIMAR`sų, AA, stingerių ir jewelinų kur šiandien būtų frontas? ŽŪ reforma buvo labiau simptominis šalies kėlimas, ne karo planavimas.
immortallt 2024-04-26 16:42
ŽŪ "reforma" prasidėjo dar man rodos prieš okupuojant Krymą, kai pradėjo lietuvių produkcija staiga nebeatitikti GOST'o standartų, bet sviestas iš augalinių riebalų mišinio, jau atitiko.
Magnus 2024-04-26 17:21
donatasv 2024-04-26 23:16
Aš šiuo atveju kalbu apie maisto pramonę ir žemės ūkį, o ne apie karinius ruskio lepsusus. Žemės ūkis buvo smarkiai subsidijuojamas, kai tuo tarpu visos kitos investicijos buvo nutrauktos arba labai smarkiai apkarpytos. Šią sritį pakankamai akylai kuravo pats purtka ir kabindavo ant kryžiaus valdininkus kurie bandydavo pasipelnyti. Tiems kurie keldavosi į regionus arba grįždavo išeiviai suteikdavo paramą technikai ir duodavo po 500/1000/2000 hektarų žemės tokį kiekį, kiek gebėsi išdirbti. Su keliomis sąlygomis. Žemė buvo nedirbama, apleist, apagausi šabakštynais ją reikia išvaltyti, gaudavo paramą trašoms ir turėjo įdirbt per 5 metus taip, kad išgautum minimum tam tikrus kiekius auginamų kultūrų. Kitas reikalas maisto pramonė. Jei gerai pamenu jeigu statai gamykla regionuose, toliau nuo maskvos, piterio skirdavo žemės ir lengvatas mokesčiams. Kaip ir buvo vos 5% pelno mokesčio. Kaimiečiams tai buvo šokas. Kaip čia prisiminė, kad mes čia egzistuojam. Žmonės šia iniciatyva buvo labai patenkinti. Šia iniciatyva pritraukė daug užsienio investicijų. Gyvulininkyste nesidomėjau nieko komentuot negaliu.