Nekariauja. Prancūzija dalyvaus Putino inauguracijoje  (1)

20 ES valstybių narių boikotuos Kremliaus valdovo „inauguraciją“.


V. Putinas
V. Putinas
© Kremlin.ru, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vladimir_Putin_address_to_citizens_2020-04-02.jpg

Septynios ES valstybės siųs atstovus dalyvauti vadinamojoje Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino inauguracijoje.

Apie tai rašo „Reuters“.

Leidinys cituoja neįvardytą Europos diplomatą, kuris teigė, kad 20 ES valstybių narių boikotuos Kremliaus valdovo „inauguraciją“, tačiau likusios septynios valstybės atsiųs savo atstovus.

Be to, diplomatinis šaltinis Paryžiuje „Reuters“ paaiškino, kad „Prancūzijai atstovaus jos ambasadorius Rusijoje“.

[Vokietija!] Portabilus automobilio įlenkimų šalinimo rinkinys kiekvienam! Nustebsite pamatę, ką jie išdarinėja (Video)
3673 3

Labai gera kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Tas pats šaltinis pridūrė, kad Prancūzija anksčiau pasmerkė represines sąlygas, kuriomis vyko rinkimai, taip pat rinkimų organizavimą Rusijos okupuotose Ukrainos teritorijose, kuriuos Paryžius laiko tarptautinės teisės ir JT Chartijos pažeidimu.

Kaip žinia, vadinamoji Rusijos prezidento V. Putino „inauguracija“ numatyta gegužės 7 d. Kai kurios šalys atsisakė siųsti savo diplomatus į šį renginį. Tokius pareiškimus jau yra pareiškusios Lenkija, Čekija, Vokietija, Estija, Lietuva ir Latvija. Be to, ceremonijoje nedalyvaus Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas.

Savo ruožtu Ukrainos užsienio reikalų ministerija gegužės 6 dieną paskelbė pareiškimą dėl Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino „inauguracijos“. Užsienio reikalų ministerija kreipimesi paragino užsienio valstybes, tarptautines organizacijas ir visuomenę taip pat nepripažinti Rusijos pseudorinkimų rezultatų ir Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino teisėtumo.

 

Vėliau JAV Valstybės departamento atstovas Matthew Milleris pareiškė, kad JAV nesiųs atstovo į V. Putino „inauguraciją“, tačiau vis tiek laiko jį prezidentu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(7)
(-4)

Komentarai (1)