Projektuota dar SSRS laikais. Ką rusai gali pridirbti kosmose  ()

Rusijos prezidentas grasina ne tik NATO ar JAV, bet ir Kinijai, Indijai ir kitoms šalims.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „The New York Times“, Rusija nori į kosmosą iškelti branduolinius ginklus. Tai būtų kaip uždelsto veikimo bomba ir veiktų kaip „priminimas“. Tačiau šalies agresorės kosminiai ginklai paliestų visus. 

Išėjęs į pensiją kariuomenės generolas ir buvęs Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas Nikolajus Malomužas sakė, kad tokie ginklai buvo sukurti dar sovietiniais laikais. Jie gali paveikti palydovų grupes ir dezorientuoti juos orbitoje.

„Nustos veikti beveik visos komunikacijos priemonės, ekologija, ekonomika, finansai. Judame į viduramžius. Tačiau tai būtinai prives prie branduolinio ginklo panaudojimo“, – mano N. Malomužas.

Buvęs Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas pažymėjo, kad pasaulis supranta V. Putino keliamą grėsmę. Tai yra, Rusijos prezidentas grasina ne tik NATO ar JAV, bet ir Kinijai, Indijai ir kitoms šalims.

„Kai kyla grėsmė pasaulio civilizacijai, buvo iškeltas klausimas: „Ar išliks pats V. Putinas?“ – pridūrė į pensiją išėjęs kariuomenės generolas.

Jo nuomone, gali kilti pasirinkimas: arba Kremliaus vadovas liks su savo agresyviais ketinimais, arba civilizuotas pasaulis pastatys jį į savo vietą, arba pašalins ir sukurs naujas perspektyvias pasaulio tvarkos taisykles, kurios užtikrins pasaulio saugumą. 

 

Šalys turi įspėti Rusijos prezidentą, kad tolesni žingsniai sustiprins kovą prieš jį. Ir jis tikrai neturi jokių šansų laimėti.

„Tada V. Putinas jau turės vieną perspektyvą. Tai mūsų karių pergalė fronte, kartu su pasaulio jėgų konsolidavimu, siekiant sukurti pasaulį be karų. V. Putinas yra karo nešėjas“, – sako Nikolajus Malomužas.

Jungtinės Valstijos paskelbė „rimtą grėsmę nacionaliniam saugumui“.  Joe Bidenas paragintas išslaptinti duomenis apie tai.

Jungtinės Amerikos Valstijos pridūrė, kad šalis neturi kaip apsisaugoti nuo tokių ginklų.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()