„Nuo jo neįmanoma pabėgti.“ Pasirodė fantastinis superginklas MUTANT (Video)  (8)

Raketa MUTANT yra atsakas iššūkiui pataikyti į greitą ir manevringą oro taikinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos aviacijos tyrimų laboratorija AFRL kuria raketą, pavadintą MUTANT (Missile Utility Transformation via Articulated Nose Technology). Joje naudojamas neįprastas sprendimas – šarnyrinė, judanti galvutė. Koks jos tikslas?

Anot AFRL, raketa MUTANT yra atsakas į iššūkį pataikyti į greitą ir manevringą oro taikinį. Hipergarsinių ginklų ir įvairių tipų nepilotuojamų orlaivių kūrimas reiškia, kad jie gali manevruoti daug agresyviau nei pilotuojamos mašinos.

Dėl to raketos, kurios yra veiksmingos prieš šiandieninius orlaivius, gali nepajėgti pataikyti tiesiogiai į manevruojančius dronus su artumo saugikliais ar į labai manevringus ateities orlaivius.

Šios problemos sprendimas, anot AFRL, yra raketa su šarnyrine kovine galvute. Dėl šio sprendimo net ir pati raketa manevruodama galės nukreipti savo kovinę galvutę į taikinį taip, kad jos sprogimas sukeltų didžiausią įmanomą pažeidimą.

Šis sprendimas pirmą kartą buvo paskelbtas daugiau nei prieš metus, o patobulinta MUTANT raketų koncepcija buvo pristatyta neseniai vykusiame AFA „Warfare“ simpoziume.

Judanti galvutė – ne tik efektyviau sunaikina taikinį – taip pat skirta palengvinti jį surasti ir sekti, padidindama infraraudonųjų spindulių jutiklių matymo lauką. Šis sprendimas vadinamas ACAS (Articulation Control Actuation System).

 

Tarp techninių iššūkių, kuriuos reikia išspręsti, MUTANT kūrėjai, be kita ko, nurodo: poreikis sukurti galvutės pasvirimo mechanizmą, kuris būtų atsparus didžiulėms perkrovoms, taip pat aukštai temperatūrai, susidarančioms skrydžio labai dideliu greičiu metu. MUTANT projektuotojai skaičiuoja, kad ji turės atlaikyti iki 900 laipsnių Celsijaus.

Naujos šį sprendimą naudojančios raketos ateityje taps pagrindiniu lėktuvo, kuris bus gaminamas pagal NGAD programą, ginklu. Jo tikslas – sukurti būsimą šeštosios kartos oro pranašumą turintį naikintuvą, kuris pakeis šiuo metu naudojamus F-15 ir F-22.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(104)
(3)
(101)

Komentarai (8)