[ŽT] „Koviniai laivai ir povandeniniai ginklai.“ Skelbiama rekordinė parama Ukrainai  ()

Švedija pristato didžiausią pagalbos paketą Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama rekordinė parama Ukrainai. Pasak Švedijos gynybos ministro Palo Jonsono, Švedija paskelbė apie naują karinės pagalbos Ukrainai paketą, į kurį įeina koviniai laivai.

„Remdami Ukrainą investuojame ir į savo saugumą. Jei Rusija laimėtų šį baisų karą, turėtume daug didesnių saugumo problemų nei šiandien“, – sakė jis.

Jis priduria, kad 15-asis pagalbos paketas laikomas svarbiu signalu Ukrainai karo pradžios metinių išvakarėse, rodančiu, kad Švedijos parama bus tęsiama, taip pat signalu Rusijai, kad Švedija neapleis karo nusiaubtos šalies.

Naująjį karinės pagalbos paketą sudaro 10 kovinių laivų ir 20 katerių, taip pat povandeniniai ginklai, tokie kaip minos ir torpedos, kurių bendra vertė – 1,1 mlrd. Švedijos kronų.

Į paketą taip pat įeina artilerijos amunicija, suderinama su „Archer“ sistema, anksčiau siųsta Švedijos. Be to, Ukrainoje jau naudojama priešlėktuvinės gynybos sistema „Robotsystem 70“ yra naujausios pagalbos dalis.

 

Taip pat įtrauktos prieštankinės raketos, „Carl Gustaf“ granatsvaidžiai ir karių įranga, tokia kaip rankinės granatos, medicininė įranga ir medicininės transporto priemonės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(228)
(3)
(225)

Komentarai ()

Susijusios žymos: