Slapta informacija. „Nei Ukraina, nei JAV nepatvirtina.“ Karas peržengia sienas. Kas vyksta (Video)  ()

Rusijos karas su Ukraina peržengia sienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete plinta vaizdo įrašai, kuriuose matyti, kaip kariai iš Ukrainos kovoja Sudane. Ten kariškiai susirėmė su rusų kovotojais iš „Wagner“ grupės. Nei Ukraina, nei JAV nepatvirtina ir nepaneigia pranešimų, kad karas Ukrainoje išplito prie kitų šalių sienų. Kyla klausimas, kodėl Sudanas? Fone – vietinis auksas, kuris yra Putino finansinis šaltinis.

Vieną įrašą iš Sudano paskelbė „Kyiv Post“ svetainė. Ukrainos karinės žvalgybos tarnybai priklausančios „Timur“ kovotojų grupuotės nariai matomi tikrinantys karines transporto priemones. Tada parodytas Ukrainos karys, tardantis sulaikytą kovotoją.

Pokalbis vyksta rusų kalba. Įkaitas prisipažįsta esąs „Wagner“ grupuotės, kuri buvo išsiųsta į Sudaną nuversti vietos valdžios, atstovas. Portalo teigimu, tai yra įrodymas, kad Ukrainos pajėgos kovoja pilietiniame kare Sudane. O tai savo ruožtu reiškia, kad Ukraina plečia kovą su Rusija toli už savo sienų.

Tai ne vienintelis tokio tipo įrašas. Keletas rodo, kaip dronai-kamikadzės atsitrenkia į šalies sostinės pastatus. Kiti esą rodo reidus vykdančius Ukrainos snaiperius. Ekspertai mano, kad nedidelė Ukrainos specialiųjų pajėgų komanda kovoja Sudano pusėje.

Įdomiausia yra tai, kad nei Ukraina, nei JAV šių pranešimų nepatvirtina ir nepaneigia. Kai kas mano, kad Ukraina gali turėti keletą tikslų Sudane. Manoma, kad viso to „fone – didžiuliai aukso ištekliai“. Vienas iš tikslų – sutrikdyti aukso srautą iš objektų, kuriuos tariamai valdo Rusijos samdinių grupuotė „Wagner“. Neoficialiais pranešimais, auksas iš Sudano yra vienas iš būdų, kad Rusija sušvelnino Vakarų finansines sankcijas.

 

Antra, Ukraina galėjo panaudoti Sudaną kaip tranzito stotelę, kad gautų ginklų iš kitų šalių. Pats Sudanas taip pat galėtų tiekti ginklus, tačiau ši teorija atrodo mažai tikėtina.

Video čia:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(4)
(61)

Komentarai ()

Susijusios žymos: