„Dronas medžioja dronus.“ Tai perversmas oro gynyboje. Į kovą stoja 600 „Coyote 2C“ (Video)  ()

„JAV armija turi kurti, gaminti ir palaikyti atsakomąsias priemones...“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl nuolatinės nepilotuojamų orlaivių grėsmės, ypač Artimuosiuose Rytuose, JAV kariuomenė nusprendė įsigyti... nepilotuojamų orlaivių. Nors ši informacija buvo paviešinta tik vasario 9 d., Amerikos sausumos pajėgos dokumentą turėjo pasirašyti sausio 16 d. Anksčiau Irano remiami kovotojai nužudė tris karius ir sužeidė dešimtis kitų, atakuodami Amerikos 22 bazės infrastruktūrą Jordanijoje, esančioje visai netoli sienos su Sirija.

„JAV armija turi kurti, gaminti ir palaikyti atsakomąsias priemones prieš priešo ginkluotas nepilotuojamas aviacijos sistemas, įskaitant žvalgybines, skrendančias įvairiais greičiais ir aukščiais, kurios kenkia JAV ir jų sąjungininkų interesams“, – rašoma vyriausybės pranešime.

[Vokietija] 2 kartus pigiau nei Lietuvoje buitinis aliejaus spaudimo presas: šaltas ir karštas spaudimas,℃ valdymas, 820W galia ir didelis našumas - ribotas kiekis („RG-312“)
6821 3

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

Siekiant sustiprinti savo karių, įrangos ir infrastruktūros gynybinį potencialą, buvo nuspręsta su „Raytheon Technologies“ (RTX) sudaryti 75 milijonų dolerių vertės kontraktą dėl 600 „Coyote 2C“ gaudančiųjų dronų, galinčių sunaikinti būrius nepilotuojamų orlaivių, tiekimo. Dabartinis užsakymas tikrai bus dar labiau išplėstas, nes Pentagonas per ateinančius penkerius fiskalinius metus nori nupirkti maždaug septynis tūkstančius mažų ir palyginti pigių dronų. Jie leis JAV gauti geriausią įmanomą ekonomiškumo santykį naikinant nedidelius ir palyginti žemų technologijų Irano kilmės dronus.

Gruodį, prašoma pateikti informaciją, JAV armija pareiškė, kad yra suinteresuota įsigyti 6 000 „Block 2 Coyotes“, kad galėtų taranuoti priešo bepiločius orlaivius. Taip pat svarstoma galimybė įsigyti 700vnt. „Block 3“ versijos su nekinetine galvute. Be gaudyklių, kariuomenė planuoja įsigyti 252 stacionarius paleidimo įrenginius, 52 mobiliuosius paleidimo įrenginius, 118 stacionarių „Ku-band“ radiolokacinių stočių ir 33 mobiliuosius radarus. Pentagonas teigė ketinantis sudaryti sutartį su RTX, pirminiu „Coyotes“ gamintoju, tačiau yra atviras pasiūlymams iš kitų suinteresuotų įmonių, kurios gali atitikti visus reikalavimus. Pristatymai turi būti atlikti 2025–2029 m. biudžeto laikotarpiu.

 

Toks didelis planuojamas užsakymas yra skubaus operatyvinio poreikio, apie kurio egzistavimą buvo žinoma jau bent 2023 m. lapkritį, rezultatas. Pastaruoju metu Irano dronai ir skraidantys šaudmenys amerikiečių kariams kelia realių problemų. Nuo spalio 7 dienos – Izraelio karo su „Hamas“ pradžios – įvairios šiitų kovotojų grupės, susibūrusios po Liaudies mobilizacijos pajėgų vėliava, kovoja prieš  Vašingtoną. 

 

Nuo tada dronų atakų grėsmė palaipsniui didėjo. Kulminacija buvo „Ansar Allah“ grupuotės teroristų sukelta grėsmė laivybai Raudonojoje jūroje. Tai paspartino sprendimą įsigyti tūkstančius „Coyotes“.

 To imtasi praėjus kiek daugiau nei pusei metų po sėkmingai baigtų bandymų. 

„Coyote“ sistema pasirodė veiksminga naikindama pavieniui ir būriais skraidančius dronus. Vienas radaras gali palaikyti keletą su juo integruotų paleidimo įrenginių. Šį kompleksą sudaro komandų ir ugnies valdymo sistema. Dėl to galima kovoti su nepilotuojamais mechanizmais ar sraigtasparniais, o ribotai – ir su koviniais lėktuvais. Tokiu būdu sukuriama rajoninė oro gynyba, kurią galima panaudoti karinėms bazėms ir strateginei infrastruktūrai apsaugoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()