„Paskutinis dalykas, kurį pamato okupantai.“ Ukrainiečiai sukūrė savo F-16 (Foto)  (7)

Laukdami F-16, ukrainiečiai ir vėl demonstruoja savo išmonę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol ukrainiečiai dar laukia F-16 pristatymų, internete pasirodė nuotrauka, kurioje matyti ukrainietiškas F-16. Tai mėgėjiškas dronas kamikadzė, kuriam suteiktas taip Ukrainoje laukiamo naikintuvo vardas.

Nuotrauka pasidalino atvirus duomenis nagrinėjanti soc. tinklo „X“ paskyra „OSINTtechnical“.

Tai paskutinis dalykas, kurį pamato okupantai.

Ukrainoje vis dar nėra naikintuvų F-16. Nors, remiantis kai kuriais pranešimais, jie turėtų vykdyti kovines misijas, Ukrainos aerodromuose jų dar nėra. Tačiau netrukus tai gali pasikeisti, nes Lietuvos Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas neseniai sakė, kad F-16 Ukrainos gynybos pajėgoms bus pristatyti birželio mėnesį.

 

Laukdami F-16, ukrainiečiai ir vėl demonstruoja savo išmonę. Jie sukonstravo savadarbį F-16. Taip jie pavadino droną kamikadzę – vieną populiariausių ginklų, naudojamų tiek ukrainiečių, tiek rusų.

„Skraidantis RPG“, – rašo vienas iš „OSINTtechnical“ įrašo komentatorių.

Ukrainiečių dronas kamikadzė F-16 aprūpintas standartine 40 mm prieštankine raketa PG-7M.

Nuotraukoje matomas ginklas pasižymi stipria sprogstamąja galvute ir gali prasiskverbti į iki 260 mm storio šarvus. Nuotraukoje taip pat matomas vienas svarbus elementas, paaiškinantis, kaip Ukrainos dronas veikia.

 

Mėlynas priedas drono viršuje – tai baterijų rinkinys, leidžiantis nepilotuojamą droną su pakabinta raketa nugabenti atitinkamą atstumą. Priekinėje dalyje dėmesio verti spalvoti laidai. Kai po smūgio jie susiliečia vienas su kitu, iškart įvyksta detonacija. Tai nesudėtinga konstrukcija, leidžianti sprogmenį perkelti į konkrečią vietą, o skrydžio metu garantuoja, kad nebus pirmalaikio sprogimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(156)
(6)
(150)

Komentarai (7)