„Artėja okupantų galas.“ Kada pasirodys F-16. Atskleista konkreti data ir kiekis  ()

F-16 naikintuvai šiuo metu yra viena geidžiamiausių mašinų Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai vis dar laukia F-16, kurių pajėgumus prisimename, pristatymų. Lietuvos krašto apsaugos ministro teigimu, gynybos kariuomenės lakūnų rankose mašinos atsidurs vos po kelių mėnesių. Jis nurodė konkrečią datą.

F-16 naikintuvai šiuo metu yra viena geidžiamiausių mašinų Ukrainoje. Taip mano daugelis ekspertų, kurie pabrėžia, kad lėktuvai leis ukrainiečiams dominuoti ore prieš Rusijos Federacijos armiją. Buvo paminėti ir konkretūs skaičiai, nes karo eigą ketinama pakeisti su 100-120 vienetų F-16.

Nors aviacijos ekspertas Romanas Svitanas paaiškino, kad, jo nuomone, F-16 jau gali dalyvauti mūšiuose fronte ir Ukrainos padangėje lyg pasirodo pirmosios mašinos, vis dar nėra įrodymų, patvirtinančių naikintuvų buvimą Ukrainos armijoje. F-16 galimybes neseniai įvertino vienas iš ukrainiečių pilotų, treniravęsis su minėtu orlaiviu. Jo nuomone, „naikintuvas pranoko pilotų lūkesčius“.

[Vokietija] 2 kartus pigiau nei Lietuvoje buitinis aliejaus spaudimo presas: šaltas ir karštas spaudimas,℃ valdymas, 820W galia ir didelis našumas - ribotas kiekis („RG-312“)
6818 3

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

Lietuvos krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sakė: „manau, kad juos pamatysime Ukrainoje birželį“. Be to, lietuvio nurodytą terminą Miuncheno saugumo konferencijoje patvirtino kitas Europos pareigūnas.

Priminsime, kad naikintuvai F-16 – tai mašinos, laikomos vienu moderniausių ir efektyviausių naikintuvų pasaulyje. Jie įsibėgėja iki maždaug 2 Machų greičio ir gali veikti iki 15 km aukštyje. Standartinės versijos skrydžio atstumas siekia 3200 km, o sumontavus papildomus degalų bakus – net 4200 km.

 

Tačiau verta paminėti, kad F-16 efektyvumui pirmiausia įtakos turi jo ginkluotė. Šiame kontekste reikėtų paaiškinti, kad pagrindinė amerikiečių naikintuvo ginkluotė yra šešiavamzdis 20 mm M61 „Vulcan“ pabūklas. Be to, ginklų mazguose gali būti įvairių tipų bombų ir raketų. Tai apima: AIM-9 „Sidewinder“ arba AGM-65 „Maverick“ raketas.

Nors šiuo metu 100% tikrumu nėra žinoma, kokie ginklai bus siunčiami į Ukrainą kartu su naikintuvais F-16, naujausiais pranešimais tai bus raketos AGM-158 JASSM, kurias naudoja ir Lenkijos kariuomenė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(121)
(11)
(110)

Komentarai ()