„GMLRS atrodys kaip vaikų žaidimas.“ Ukraina gaus galingas balistines raketas  (1)

Jungtinės Valstijos svarsto galimybę Ukrainai suteikti naujų raketų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„NBC News“, remdamiesi dviem anoniminiais amerikiečių pareigūnais, praneša, kad į naują JAV karinės pagalbos Ukrainai paketą gali būti įtrauktos ATACMS raketos, kurių nuotolis leistų smogti Rusijos taikiniams okupuotame Kryme.

Trumpesnio nuotolio ATACMS su kasetinėmis galvutėmis į Ukrainą atkeliavo 2023 metų pabaigoje. Tai – senesnės raketos, galinčios naikinti taikinius iki 160 km atstumu. Dabar du JAV pareigūnai „NBC News“ atskleidė, kad „jei Kongresas patvirtins didesnį finansavimą Ukrainai, Jungtinės Valstijos galėtų įtraukti ilgojo nuotolio ATACMS į vieną iš pirmųjų karinės pagalbos paketų, apmokėtų tais pinigais“. Jie taip pat neatmetė galimybės, kad JAV prašys savo sąjungininkų aprūpinti Ukrainą tokiomis raketomis.

[Vokietija] 2 kartus pigiau nei Lietuvoje buitinis aliejaus spaudimo presas: šaltas ir karštas spaudimas,℃ valdymas, 820W galia ir didelis našumas - ribotas kiekis („RG-312“)
6821 3

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

ATACMS yra labai tikslios raketos, kurių nuotolis yra nuo 25 iki 300 km. Atrodo, Ukraina gaus tas, kurios lekia 300 km. Šias raketas leidžia HIMARS ir M270 sistemos, kurias Ukraina jau turi. Tiesiog sumontuojami kiti raketų paleidimo įrenginiai. Dabar šios sistemos Ukrainoje daugiausia leidžia GMLRS raketas, kurios yra mažesnės, lengvesnės ir lekia tik iki 70 km.

 

Rusija Ukrainą daužo „Iskander-M“ ir Šiaurės Korėjos KN-23 – ATACMS Ukrainai būtų tik šioks toks jėgų išlyginimas balistinių raketų prasme. ATACMS leistų Ukrainai ištampyti Rusijos logistikos grandines, naikinti jų vadavietes ir sandėlius toli nuo fronto linijų. Neabejotinai nukentėtų ir aerodromai Kryme, jei ten dar liko lėktuvų. Netrukus ir Krymo tiltas būtų pasiekiamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(65)
(4)
(61)

Komentarai (1)