„Neįkainojamas ukrainiečių pasiekimas.“ Elektroninės karybos priemonėmis nudžiovė šį tą svarbaus (Video)  ()

Ukrainos karas yra pirmas tokio masto karas, kuriame naudojama tiek daug dronų ir elektroninės karybos priemonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai padarė reikšmingą žygdarbį – gudriai perėmė rusų droną „Orlan-30“, praneša „Defense Blog“. Dronas ukrainiečių rankose atsidūrė praktiškai visiškai sveikas, nes greičiausiai buvo nutupdytas elektroninės karybos priemonėmis. Ukrainiečiai panaudojo kažkokį priešdroninį ginklą.

Dar įdomiau tai, kad „Orlan-30“ nukrito vadinamojoje pilkojoje zonoje – teritorijoje, kurios nekontroliuoja nei ukrainiečiai, nei rusai. Parsitempti didelį droną iš ten būtų sunku ir pavojinga. Todėl tam panaudotas kitas svarbus išradimas – robotas.

Ukrainiečių dronas nufilmavo, kaip robotas tempė rusų „Orlan-30“ link Ukrainos gynėjų pozicijų:

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti gausybę skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E18 Pro“)
5241 3

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Beveik idealios būklės dronas leis atidžiau pažvelgti į rusų naudojamas technologijas. Galbūt ukrainiečiams pavyks aptikti silpnąsias šio drono vietas, kurios vėliau bus išnaudotos gynyboje.

 

„Orlan-30“ yra vienas iš geresnių Rusijos žvalgybinių dronų, naudojamų ir artilerijos ugnies koregavimui. Tai yra patobulintas „Orlan-10“, galintis skristi toliau ir gabenti sunkesnius krovinius. „Orlan-30“ daugiausia naudojamas kaip pagalba artilerijai ir turi sistemą, kuri labai tiksliai nustato taikinių pozicijas ir perduoda jas įvairioms šiuolaikinėms rusų haubicoms.

„Orlan-30“ sparnų plotis – 4 m, svoris siekia 30 kg. Jis įsibėgėja iki maksimalaus 170 km/val. greičio, kyla į 4,5 km aukštį, ore išsilaiko iki 18 valandų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(52)
(1)
(51)

Komentarai ()