Pagaliau! „Tai bus galingiausias ginklas perduotas Ukrainai.“ Atvyksta vokiečių karo monstras  ()

Ukraina šio ginklo prašo jau labai ilgą laiką. Ir jis pagaliau gali pajudėti iš Vokietijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar 2023 metų pradžioje pasigirdo kalbos, kad po ilgų prašymų Vokietija gali nuspręsti Ukrainai perduoti galingas sparnuotąsias raketas „Taurus KEPD 350“, tačiau toks sprendimas nebuvo priimtas. Vokietijos valdantieji turi tūkstantį pasiteisinimų, bet jei trumpai, jie bijo karo geografijos išsiplėtimo ir mano, kad turi per mažai „Taurus KEPD 350“ raketų, kad jas galėtų dalinti.

Britai netgi bandė apeiti pastarąją problemą siūlydami „Storm Shadow“ raketas mainais į „Taurus“ iš Vokietijos. Vokiškos raketos yra geriau pritaikytos betoninėms konstrukcijoms naikinti. Bet vokiečiai nejudėjo. Iki dabar.

Atrodo, kad Aleksejaus Navalno mirtis verčia Vokietiją permąstyti šią poziciją – „Taurus“ gali jau visai greitai būti skirtos Ukrainai.

[Vokietija] 2 kartus pigiau nei Lietuvoje buitinis aliejaus spaudimo presas: šaltas ir karštas spaudimas,℃ valdymas, 820W galia ir didelis našumas - ribotas kiekis („RG-312“)
6820 3

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Taurus“ yra sparnuotoji raketa, panaši į „Storm Shadow“, tarnaujanti nuo 2006 metų. Ji paleidžiama iš oro, jos įveikiamas atstumas viršija 500 km. Ukrainiečiai šias raketas tikriausiai leis nuo Su-24 sparnų. „Taurus“ yra 5 m ilgio ir sveria 1400 kg, iš kurių 480 kg yra kovinės galvutės svoris. „Taurus“ ypač efektyviai naikina bunkerius ir kitas betonines konstrukcijas. Pavyzdžiui, tiltus.

„Taurus“ turi turboventiliatorinį variklį, leidžiantį raketai pasiekti maksimalų 1162,8 km/val. greitį. Jis, aišku, pasiekiamas tik paskutinėj skrydžio stadijoje, bet vis tiek „Taurus“ yra gana greita raketa. Ir sunkiai aptinkama ir numušama. Ir brangios. Ispanija 2010 metais įsigijo 43 tokias raketas ir už jas sumokėjo 60 milijonų eurų. Apskritai, pasaulyje egzistuoja tik keli šimtai, ne tūkstančiai „Taurus“ raketų.

 

Beje, yra ir dar viena priežastis manyti, kad Vokietija gali ryžtis suteikti „Taurus“ Ukrainai. Anksčiau Vokietija nenorėjo Ukrainai suteikti ir tankų ir teigė, kad tai padarys tik tuo atveju, jei JAV prisijungs prie tankų koalicijos savo „Abrams“. JAV suteikė Ukrainai „Abrams“, Vokietija – „Leopard 2“. Dabar, kaip pranešama, JAV ketina Ukrainai suteikti ilgo nuotolio balistines raketas ATACMS. Galbūt tai taps paskatinimu Vokietijai skirti Ukrainai „Taurus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(46)
(3)
(43)

Komentarai ()