„Putinas mūsų visų vienodai nekenčia. Tiek Baltijos šalių, tiek Lenkijos“  ()

„Vietoj mūsų kovoja ukrainiečiai“, – sako Estijos užsienio reikalų ministerijos vadovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Putinas mūsų visų vienodai nekenčia. Tiek Baltijos šalių, tiek Lenkijos. Kalbama ne tik apie istorinę ir teritorinę viziją, bet ir apie grėsmę jo autoritariniam režimui“, – interviu „Rzeczpospolita“ sakė Estijos užsienio reikalų ministras Margusas Tsahkna.

„2016–2017 m., būdamas gynybos ministru, žinojau, kad kitoje sienos pusėje turime per 100 tūkst. rusų karių, pasiruošusių bet kurią akimirką pulti Estiją. Šiandien jų nebėra: jie kariauja Ukrainoje. Taigi, galima tiesiogine prasme sakyti, kad vietoj mūsų kovoja ukrainiečiai“, – sako Estijos užsienio reikalų ministerijos vadovas.

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti gausybę skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E18 Pro“)
5241 3

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Jo teigimu, Putinui reikia karo. Jis yra karo vadas, karas bus jo palikimas. Štai kodėl mes turime pasiruošti.

„Nesvarbu, ar Rusija puls Lenkiją, ar Baltijos šalis. Ji norės išbandyti NATO ir, jei paaiškės, kad ji laimi, mūsų visų saugumo sistema žlugs“, – priduria Estijos užsienio reikalų ministras.

Pasak jo, negalime leisti sau patikėti tuo, kad Rusija buvo išprovokuota. Viską padarėme teisingai. NATO yra gynybinis aljansas, kurio plėtra nekelia grėsmės Rusijai.

 

Jis taip pat pakomentavo Rusijos branduolinio arsenalo modernizavimą Kaliningrado srityje.

„Nesvarbu, ar šios raketos yra Kaliningrado srityje, ar, pavyzdžiui, Baltarusijoje. Rusija nori jas panaudoti Vakarams įbauginti. Ir iš dalies jai tai pavyksta, nes daugelis Vakarų lyderių baiminasi karinio eskalavimo iš Rusijos, tarsi to nebūtų buvę jau kelerius metus nuo invazijos į Sakartvelą. Taigi, visada turime prisiminti, kad galime surengti branduolinę ataką prieš Rusiją taip pat, kaip ji galėtų surengti branduolinę ataką prieš mus“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(4)
(69)

Komentarai ()